full screen background image
Keresés
2018 július 16 - hétfő
  • :
  • :

Illyés Kúria

Illyés Kúria

reklam_furdonapok_2018hirdetés

Bemutatkozás

Családunk szőlőtermesztéssel kapcsolatos hagyománya nem tekint évszázadokra vissza. A kunszentmiklósi Illyés nagymama, miután férjét a II. Világháborúban elvesztette, magára maradva két gyermekével (édesapámmal és nagybátyámmal) valamint a családi birtok terhével, példásan sarkára állva, kezébe vette az irányítást és mintaszerűen üzemeltette a házi gazdaságot.

A régi házról annak idején egy rajz készült, amely évek múltán egy poros padláson akadt a kezembe. A képen egy cirkalmas felirat állt: “Illyés Kúria”.
Mikor saját kis birtokomat megvásároltam, első boraimat készítettem, a borászatot a családom, nagyanyám és édesapám iránti tiszteletből Illyés kúriának neveztem el.

Ültetvényeink a szekszárdi Porkoláb-völgyben találhatók, ahol az egyedülálló szekszárdi klíma, a löszös talaj és a rengeteg napfény gondoskodik mindarról, amire Kékfrankos, Kadarka, Cabernet Sauvignon és Cabernet Franc szőlőinknek feltétlenül szükségük van.

Ezen a kéthektárnyi területen gazdálkodunk és mind belföldi, mind külföldi viszonylatban sikereket könyvelhettünk el. A mód, ahogy borainkat készítjük, feleleveníti őseink szinte elfeledett szabályait, nem a hagyományos szőlőművelés és borkészítés folyik a pincészet területén, az ökológiai gazdálkodás elvei mentén műveljük a szőlőt.
Borkészítésnél a legnagyobb különbség a hagyományos módszerhez képest, hogy sokkal kevesebb ként használunk és szűretlenül tesszük borainkat a fogyasztók elé. Ennek oka, hogy a szűrés olyan makro-fehérjéket is eltávolít, amelyek pedig mindenképp kellenek a bor ízébe.

S mire számíthat, aki az Illyés Kúria borait kóstolja? Férfias karakter és gyümölcsös könnyedség kettősségére, kerek, harmonikus borokra.
De döntsék el Önök, ezért invitáljuk Önöket a Porkoláb-völgybe, ismerjék meg az Illyés Kúriát!

Borok

Kékfrankos 2014
Gyümölcsös, finoman savas, kerek bor az új tölgyfahordós érlelésre jellemző karakteres fűszerességgel.

Cabernet Sauvignon 2013
Fűszeresen illatos, fűszerpaprikás jegyek, testes és egyben sima bor, mely a Szekszárdi Borvidéki Borversenyen aranyérmet nyert.

Cabernet Franc 2013
Egy testesként ismert borfajta szelídre hangolva. Jól iható, kellemesen lágy és kerek bor.

Borkóstoló az Illyés Kúrián

Szekszárdon a Porkoláb-völgyben található a pincészet feldolgozója és kóstolóhelysége. Gyönyörű környezetben mutatjuk be a borainkat előzetes bejelentkezés mellett. Borkóstolókat max.14 személyes csoportoknak vállalunk.

Az Illyés Kúria nem rendelkezik állandó nyitva tartással, de előre egyeztetett időpontban szívesen látjuk kedves vendégeinket. Igény szerint meleg étellel is ki tudjuk egészíteni a négy borból álló kóstolót, árainkról érdeklődjön a fent megadott telefonszámon.

Várunk szeretettel minden borbarátot!

Kapcsolat

Farkas Hajni
hajni.farkas@illyeskuria.hu
Tel.: +36 20 35 28 131

Itt talál minket:

Szekszárdról a Sárköz utcán kihajtva, jobbról az Iván-völgy után a Gyűszű-völgy, majd a Porkoláb-völgy következik, szintén jobbra. Egy négyes elágazóhoz érve az első utat válassza balra, majd az első lehetőségnél jobbra kanyarodva, kb. 300 méter múlva találja az Illyés Kúriát.

Cím: H7100 Szekszárd, Porkoláb völgy
E-mail: info@illyeskuria.hu
GPS koordináták: 46.336329° 18.677166°
Read previous post:
Close