full screen background image
Keresés
2018 december 13 - csütörtök
  • :
  • :

Posta Borház

Posta Borház

Hatos kóstoló tételei
– Olaszrizling, Rozé, Noirkékmerfranlotpinotkos, Kékfrankos, Kadarka, Cabernet Franc

2018hirdetés

Tízes kóstoló tételei
– Olaszrizling, Sauvignon Blanc, Rozé, Buborék, Fuxli, Noirkékmerfranlotpinotkos, Kékfrankos, Kadarka, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc

– Pogácsa sörkorcsolya és szóda

Április elejétől várjuk kedves vendégeinket, maximum 12 főig. Jó idő esetén csodálatos panorámájú teraszunkon további 12 főt tudunk fogadni.

Nyitva tartás: bejelentkezés szükséges!

Tősgyökeres szekszárdi családként mindig is rendelkeztünk kisebb – nagyobb szőlőterülettel. Dédszüleinknek /az azóta sajnos jórészt beépült/ Bakta-dűlőben volt kicsiny területük, amelyet az államosításkor elvettek a családtól. Az 1970-es évek elején azonban Nagyszüleinknek sikerült a Cinka dűlőben vásárolnia egy szőlőtermesztésre kiváló területet, a hozzá tartózó présházzal és pincével.

Ezen a területen, a szekszárdi hagyományokkal ellentétben 80%-ban fehér fajta /Olaszrizling/ volt a számottevő. Az olaszrizling hegemóniája egészen 1998-ig megmaradt, amikor is Guroviczán megvásároltunk egy 3,5 ha-os területet, melyen már csak vörös fajták találhatóak. 2006-ban egy újabb 10 ha bővítéssel alakult ki a ma birtok struktúra.

Ültetvényeink nagy részén vörösbort adó fajták találhatóak, Cabernet Franc, Kékfrankos, Merlot, Kadarka, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon. A családi hagyományt folytatva nem feledkeztünk meg a fehérborokról sem, az Olaszrizling mellé a Sauvignon Blanc is felkerült.

Szőlőink 5 km-es körzetben találhatóak, legnagyobbrészt hegytetőn. A nyáron egyre gyakrabban túlmelegedő katlanokkal szemben, a szellősebb kiegyenlítettebb klímájú hegytetői területeket részesítjük előnyben. Ez növényvédelmi, szőlészeti, borászati szempontból egyaránt kedvező. Szőlőművelésben a minimális növényvédőszer felhasználásra törekszünk, az Agrár Környezetgazdálkodási Program előírásait is teljesítjük. Céljaink között szerepel a biodinamikus szőlőtermesztés megvalósítása, melynek segítségével még jobban ki tudjuk majd hangsúlyozni boraink egyediségét.


Cím: 7100 Szekszárd, Keselyűsi u. 22.
Bor értékesítés: Posta Gergely: +(36) 30/ 83 02 404
Vendéglátás, borkóstoló: Posta Péter: +(36) 30/ 94 68 536
E-mail: info@postaborhaz.hu
Read previous post:
Close