full screen background image
Keresés
2020 április 2 - csütörtök
  • :
  • :

Tóth Pince

Tóth Pince

Bemutatkozás – Tóth Lajos István

A Kertészeti Egyetem elvégzése után, 30 évvel ezelőtt kerültem házasság révén Szekszárdra. A feleségem családja, a Klézl család tősgyökeres szekszárdiként több generációra visszavezethetően szőlőműveléssel foglalkozott. Ettől kezdve életem fontos része volt a szőlőművelés és a borászat. Fő tevékenységgé 2005-ben vált, amikor nyugdíjba vonultam.

A Lisztes-völgyben lévő családi szőlőbirtokot az évek során közel 2 hektáros területre növeltük. Ez az a mennyiség, amelyet még a család felügyelni tud. A szőlőterületek a fennsíkon és a déli, délkeleti lejtőn találhatók.

Termesztett szőlőfajták a kékoportó, kékfrankos, cabernet franc, cabernet sauvignon, kadarka, zweigelt és merlot. A teljes mennyiség a saját pincészetben kerül feldolgozásra. A szüret időpontját a szőlő minősége határozza meg. Megvárjuk azt az időpontot, amikor a szőlő teljesen érett, de még nem veszítette el a savtartalmát.

A magas cukorfokot késői szürettel, terméskorlátozással, fürtvágással érjük el. A szüret után a vörösbor rozsdamentes tartályokba, majd két éves érlelésre fahordókba kerül. A borkészítésnél a tradicionális szekszárdi borkészítést alkalmazzuk, de az eszközök már újak. A palackozást is a család végzi.

Borkóstolás

Előzetes egyeztetés után kisebb csoportok számára borkóstolást tartunk.
(tel:+36 20 9522242)

Több lehetőség közül választhatnak

Pincelátogatás + kóstolás a pincében + borkorcsolya
Pincelátogatás + kóstolás a pincében + vacsora az étkezőben

Információ, foglalás

E-mail: info@tothpince-szekszard.hu
Telefon: +36 20 9522242

Kapcsolat

Tóth Lajos István, okleveles kertészmérnök, borász
tothlajos@tothpince-szekszard.hu

Martimola Bt.
Cím: H-7100 Szekszárd, Ezerjó u. 48

Tel.: +36 20 95 22 242
E-mail: info@tothpince-szekszard.hu
Read previous post:
Close