full screen background image
Keresés
2017 december 12 - kedd
 • :
 • :

1,2 milliárd forintból újult meg a Bor utca Szekszárdon

1,2 milliárd forintból újult meg a Bor utca Szekszárdon

2017.12.04. A Bor utca hivatalos átadásával lezárult a Modern Városok Program első üteme Szekszárdon. 

Régi adósságát rótta le a város a Bor utca teljes rekonstrukciójával, mely a Modern Városok Programnak köszönhetően valósult meg mintegy 1,2 milliárd forintból – fogalmazott Horváth István, megyei jogú városok fejlesztéséért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője az utca hétfő délelőtti hivatalos átadásán. Emlékeztetett, Ács Rezső polgármester és Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke 2016 februárban írta alá a program szekszárdi beruházásaival kapcsolatos megállapodást.

Kiemelte, ennek a megállapodásnak fontos része volt az a 3 milliárd forint értékű beruházási csomag, melynek keretében mintegy 13 kilométeren építettek útként is funkcionáló betonvápás vízelvezetőt a szurdikokban és, melynek részeként megtörtént a Parászta patak mederrendezése. Mint azt Horváth István tudatta, a Bor utca teljes rekonstrukciójának lezárásával a Modern Városok Program első üteme lezárult.

Fotó: Kadarka.net

Hangsúlyozta, az utca teljes rekonstrukciója nemcsak az ott lakóknak, a környékbeli tanyatulajdonosoknak is megkönnyíti telkeik elérését. Horváth István azt is megosztotta, hogy a következő cél az, hogy kerékpárút csatlakozzon az utcára.

Ács Rezső, Szekszárd polgármestere felidézte, három évvel ezelőtt, amikor átadták a 6-os és a 65-ös számú főút kereszteződésében található körforgalmat, ígéretet tettek arra, hogy az utca teljes hosszán kiépítik a közvilágítást. Mint fogalmazott, sikerült ennél is továbblépni, hiszen nemcsak a közvilágítást, hanem a teljes infrastruktúrát kiépítették. Hozzáfűzte, a munka folyamán az itt élők egyedi igényeit is szem előtt tartották.

Fotó: Kadarka.net

A polgármester tudatta, a következő feladat a tömegközlekedéssel kapcsolatos helyzet rendezése. Ennek érdekében már megkezdték a tárgyalást a Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt.-vel. Hozzátette, a reggeli és délutáni órákban is közlekednek majd erre helyi járatok, melynek köszönhetően az itt élők könnyebben juthatnak majd iskolába, munkába.

Az átadón az utcában lakók egy mintegy tízfős csoportja is részt vett, megköszönve a Bor utca felújítását.

Tavasszal helyezik el az új szekszárdi uszoda alapkövét

2018 tavaszán helyezik el az új, mintegy 2,3 milliárd forintból megépülő szekszárdi sportuszoda alapkövét – közölte a sajtótájékoztatón Horváth István. Az államtitkár elmondta, a Modern Városok Programban megépülő uszoda megépítésével kapcsolatos közbeszerzési pályázatot még karácsony előtt kiírja a város. Emlékeztetett, az új uszoda tervei készen állnak, valamint felidézte, hogy a múlt héten a kormány hozzájárult a létesítmény megépítéséhez, melyhez a források is rendelkezésre állnak.

A vezetőképen Horváth István, a térség országgyűlési képviselője (b), Ács Rezső polgármester és Ferencz Zoltán, a körzet képviselője.  Fotó: Kadarka.net


 • Törköly Béla

  Csak a bor utcából nem folyik ki a víz és az építkezés során leszakított aknát a mai napig nem sikerült helyreállítani! 🙁
  Törköly Béla

  • Törköly Béla

   Helyesbítek: a “Pál” utcából nem tud kifolyni a víz. Egyszerűen nem hajlandó felfelé folyni!!!

 • Frankos

  Állítsuk meg azért Piftám Brüsszelt! EU.pénzek nélkül egy kutyaházat nem tudnátok csinálni!

  No persze itt is vannak hibák szépen, mint az úr említette itt.

 • Zsuzsanna Lipovszkyné

  A környéken elhelyezkedő ingatlanok ára megduplázódott. A közlekedés összehasonlíthatatlanul kényelmesebb. Sajnos vannak folytonos fanyalgót, akiknek semmi sem jó, de a többség nem így gondolja.

  • Törköly Béla

   Nem kívánom eladni az ingatlanomat ezért számomra nem számít mennyivel ment fel az ára. Most, hogy jó az út és korlátozó tábla híján a KRESZ szerint 90-el lehet rajta száguldozni és néhány barom ezt meg is teszi. Nem is merek arra gondolni,hogy egy kis gyerek kiszalad vagy ott játszik kerékpározik.Egy csomó hívatlan “látogatót” is oda vonz a jó út ezért sokan nem tudhatják biztonságban a terményeiket. Ez elég nagy ár azért a kb. 200 méterért amit eddig rossz úton kellett menni. Apropó ár:(3 milliárd) Elég rendesen megkérték az árát az építők ezért is nem értem, hogy miért nem sikerült azt a néhány apróságot megoldani, amit alább említettem. Te ezt fanyalgásnak hívod az a te dolgod, én inkább úgy mondanám hanyagság, esetleg hűtlen kezelés.Read previous post:
Close