full screen background image
Keresés
2020 április 3 - péntek
  • :
  • :

1,2 milliárd forintból újult meg a Bor utca Szekszárdon

1,2 milliárd forintból újult meg a Bor utca Szekszárdon

2017.12.04. A Bor utca hivatalos átadásával lezárult a Modern Városok Program első üteme Szekszárdon. 

Régi adósságát rótta le a város a Bor utca teljes rekonstrukciójával, mely a Modern Városok Programnak köszönhetően valósult meg mintegy 1,2 milliárd forintból – fogalmazott Horváth István, megyei jogú városok fejlesztéséért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője az utca hétfő délelőtti hivatalos átadásán. Emlékeztetett, Ács Rezső polgármester és Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke 2016 februárban írta alá a program szekszárdi beruházásaival kapcsolatos megállapodást.

Kiemelte, ennek a megállapodásnak fontos része volt az a 3 milliárd forint értékű beruházási csomag, melynek keretében mintegy 13 kilométeren építettek útként is funkcionáló betonvápás vízelvezetőt a szurdikokban és, melynek részeként megtörtént a Parászta patak mederrendezése. Mint azt Horváth István tudatta, a Bor utca teljes rekonstrukciójának lezárásával a Modern Városok Program első üteme lezárult.

Fotó: Kadarka.net

Hangsúlyozta, az utca teljes rekonstrukciója nemcsak az ott lakóknak, a környékbeli tanyatulajdonosoknak is megkönnyíti telkeik elérését. Horváth István azt is megosztotta, hogy a következő cél az, hogy kerékpárút csatlakozzon az utcára.

Ács Rezső, Szekszárd polgármestere felidézte, három évvel ezelőtt, amikor átadták a 6-os és a 65-ös számú főút kereszteződésében található körforgalmat, ígéretet tettek arra, hogy az utca teljes hosszán kiépítik a közvilágítást. Mint fogalmazott, sikerült ennél is továbblépni, hiszen nemcsak a közvilágítást, hanem a teljes infrastruktúrát kiépítették. Hozzáfűzte, a munka folyamán az itt élők egyedi igényeit is szem előtt tartották.

Fotó: Kadarka.net

A polgármester tudatta, a következő feladat a tömegközlekedéssel kapcsolatos helyzet rendezése. Ennek érdekében már megkezdték a tárgyalást a Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt.-vel. Hozzátette, a reggeli és délutáni órákban is közlekednek majd erre helyi járatok, melynek köszönhetően az itt élők könnyebben juthatnak majd iskolába, munkába.

Az átadón az utcában lakók egy mintegy tízfős csoportja is részt vett, megköszönve a Bor utca felújítását.

Tavasszal helyezik el az új szekszárdi uszoda alapkövét

2018 tavaszán helyezik el az új, mintegy 2,3 milliárd forintból megépülő szekszárdi sportuszoda alapkövét – közölte a sajtótájékoztatón Horváth István. Az államtitkár elmondta, a Modern Városok Programban megépülő uszoda megépítésével kapcsolatos közbeszerzési pályázatot még karácsony előtt kiírja a város. Emlékeztetett, az új uszoda tervei készen állnak, valamint felidézte, hogy a múlt héten a kormány hozzájárult a létesítmény megépítéséhez, melyhez a források is rendelkezésre állnak.

A vezetőképen Horváth István, a térség országgyűlési képviselője (b), Ács Rezső polgármester és Ferencz Zoltán, a körzet képviselője. Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close