full screen background image
Keresés
2018 május 23 - szerda
  • :
  • :

25 fok körül alakul a hőmérséklet a hétvégén Szekszárdon és környékén

25 fok körül alakul a hőmérséklet a hétvégén Szekszárdon és környékén

2017.07.13. A hétvégén mindenhol megszűnik a kánikula: mindenütt 30 Celsius-fok alatt maradnak a maximumok, többfelé csak 22 fokig melegszik fel a levegő. Sok napsütés várható, de helyenként záporok, esetleg zivatarok is lehetnek – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat által az MTI-hez csütörtökön eljuttatott országos, középtávú előrejelzésből.

polus_autohazhirdetés

Pénteken már többnyire mérsékelt marad a szél és hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. A déli óráktól viszont a Dunántúlon nyugat felől helyenként, majd este, késő este már az ország középső harmadán is előfordulhat néhol eső, futó zápor. A leghidegebb órákban 8-14 fok lehet. Napközben 22-27 fokig melegszik fel a levegő.

Szombaton és vasárnap ismét több helyen megerősödik a szél. Szombaton a napsütés mellett főként északon lehet nagyobb eséllyel zápor, zivatar. Vasárnap a keleti, északkeleti megyékben lehet néhol zápor, esetleg zivatar, de másutt sok napsütés várható csapadék nélkül. A minimumhőmérséklet szombaton 11 és 16, vasárnap 10 és 15 fok között valószínű. A nappali maximumok mindkét nap 22 és 27 fok között alakulnak – olvasható az előrejelzésben.

Az OMSZ előrejelzése alapján Szekszárdon és környékén pénteken 25, szombaton 24, vasárnap pedig 25 fok körül alakul a nappali csúcshőmérséklet. A minimum hőmérséklet pénteken 12-, szombaton és vasárnap pedig 15 fok körül várható.

A képen Szekszárd. Fotó: Kadarka.net

MTI
Read previous post:
Close