full screen background image
Keresés
2020 július 4 - szombat
  • :
  • :

3×3-as kosárlabda-világbajnokság: súlyos vereség a kínaiaktól

3×3-as kosárlabda-világbajnokság: súlyos vereség a kínaiaktól

2019.06.20. A magyar női válogatott 21-11-re kikapott az első helyen kiemelt Kína csapatától az Amszterdamban zajló 3×3-as kosárlabda-világbajnokság csoportkörében.

A Theodorán Alexandra (KSC Szekszárd), Papp Klaudia, a honosított Goree Cyesha és a nemzetközi szövetség által a torna tíz legígéretesebb játékosa közé választott Medgyessy Dóra alkotta csapat a keddi nyitónapon Lettországot 15-9-re, a házigazda Hollandiát pedig 13-11-re verte.

Károlyi Andrea szövetségi kapitány együttese – amely tavaly a manilai vb-n nyolcadik lett – az A csoportban 20.30-tól Türkmenisztánnal játssza utolsó meccsét. Az ötösből az első két helyezett jut tovább a szombati negyeddöntőbe.

A hollandiai vb-ről az érmesek vehetnek részt a jövő májusi, húszcsapatos olimpiai selejtezőn. A tokiói játékokra emellett a november 1-jei világranglista első három helyezettje automatikusan kvótát szerez.

A 3×3-as kosárlabdában – amely új számként szerepel a 2020-as olimpia műsorán – tíz percig vagy az egyik csapat 21. pontjáig tart a mérkőzés, amelyet egy palánkra vívnak a háromfős (egy cserelehetőséggel rendelkező) együttesek. Minden dobás egy pontot ér, kivéve a körgyűrűn kívülieket, amelyekért két pont jár. A meccsenkénti egy időkérésnél csak a játékosok lehetnek jelen, a szövetségi kapitány nem.

Később:
Magyarország-Türkmenisztán 20.30

MTI
Read previous post:
Close