full screen background image
Keresés
2020 június 5 - péntek
  • :
  • :

Konyhában keletkezett tűz, jelzett a szén-monoxid-jelző Szekszárdon

Konyhában keletkezett tűz, jelzett a szén-monoxid-jelző Szekszárdon

2018.02.19. Olajsütőben hagyott étel égett, bejelzett a szén-monoxid-jelző egy lakásban a hétvégén Szekszárdon – közölte honlapján hétfőn a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Olajsütőben sütött étel kapott lángra Szekszárdon egy Dienes Valéria utcai, nyolcadik emeleti lakás konyhájában vasárnap délután. A lakó elfelejtkezett a sütőben hagyott ételről. Miután észlelte a tüzet, a lépcsőházban található porral oltó készülékkel megfékezte a lángokat, de közben könnyű sérüléseket szenvedett. A szekszárdi hivatásos tűzoltók a lakást átvizsgálták és átszellőztették, oltási munkálatokra már nem volt szükség. A mentősök kórházba szállították a sérültet füstmérgezés gyanújával. A tűz következtében a konyha bútorzatának egy része megégett, a falak kormozódtak, de a lakás lakható maradt.

Jelzett egy Semmelweis utcai lakás szén-monoxid-jelzője Szekszárdon szombat délután. A szekszárdi hivatásos tűzoltók minimális szén-monoxid-mennyiséget mértek a lakás levegőjében. A jelzést a fürdőszobai nyílt égésterű vízmelegítő okozta, melynek használatát a helyszínen tartózkodó szakemberek megtiltották. Lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor.

Vízelvezető árokba esett kutyát mentettek a szekszárdi hivatásos tűzoltók vasárnap hajnalban Szekszárdon a Kisbödő utcában. A szerencsétlenül járt eb nem tudott kimászni a vízelvezetőből, a tűzoltók segítettek a gazdájának az állat megmentésében.

* A kép illusztráció
Read previous post:
Close