full screen background image
Keresés
2020 május 31 - vasárnap
  • :
  • :

Elképzelték és lerajzolták a jövő Szekszárdját – fotók

Elképzelték és lerajzolták a jövő Szekszárdját – fotók

Gyermekekkel és szüleikkel telt meg a Piac Közösségi tér kedden, az „Én városom 50 év múlva” elnevezésű pályázat díjkiosztóján.

A pályázatra három korcsoportban 106 gyermek nevezett 112 rajzzal. Szinte minden kisebb és nagyobb pályázó eljött – szüleivel – a díjátadóra. Mindannyian jutalmat érdemeltek az önkormányzat által kiírt pályázaton való részvétellel. A díjakat Ács Rezső, Szekszárd polgármestere adta át.

– Óriási siker és teljesítmény, hogy egy elsőként kiírt pályázatra ilyen sok alkotás érkezett. Köszönöm a gyerekeknek, hogy észrevették a városban rejlő szépséget és a lehetőségeket, amiket szeretnének a jövőben megvalósulni látni – mondta el Ács Rezső a díjkiosztót megelőzően.

– Szekszárd jövője szempontjából rendkívül fontos, hogy a gyermekek mit gondolnak arról, milyen épületek, állatok, növények lesznek Szekszárdon 50 év múlva. Fontos, hogy lehetőségekhez jussanak, és jól érezzék magukat a városban, mert így a jövőben is ragaszkodni fognak Szekszárdhoz – emelte ki a polgármester, majd gratulált a rajzokhoz a gyerekeknek és megköszönte a segítséget a szülőknek és a felkészítő tanároknak. Ács Rezső ezt követően minden – az ünnepségen megjelent – gyermeknek egyesével átadta a pályázaton való részvétellel kiérdemelt díjat.

A legtöbb, összesen 62 alkotás a 6-9 éves korcsoportból érkezett. A második legaktívabbak a 10-14 évesek voltak, akik 29 rajzot küldtek be. A 3 és 6 éves közöttiekről pedig 21 mű érkezett a pályázatra.

Kilenc gyermek, minden kategória első három helyezettje kiemelt díjat vehetett át. Az első helyezettek a Fővárosi Állat- és Növénykertbe, a második helyezettek a Pécsi TV-toronyba, a harmadik helyezettek a Pécsi Állatkert, Akvárium és Terráriumba kaptak családi belépőt. A tizenöt különdíjasok pedig környezet-, és természetvédelmi kiadványokat, térképeket, szóróanyagokat vehettek át, illetve ajándékutalványban részesültek.

A rajzok és festmények a díjátadó ideje alatt voltak láthatók a Közösségi téren. A díjkiosztót követően a gyerekek elvihették a munkájukat, illetve, aki nem vitte el, átveheti a Polgármesteri Hivatalban.

Szekszárd az „Én városom 50 év múlva” című pályázattal csatlakozott az Európai Fenntarthatósági Héthez, amit május 30. és június 5. között rendeznek meg az EU tagállamaiban. A fenntarthatósági hét első napján, május 30-án volt 20 éve, hogy az Országgyűlés elfogadta a Környezetvédelmi Törvényt (1995. évi LIII. tv). Június 5. pedig a Környezetvédelmi Világnap, amelyet a Stockholmi ENSZ konferencia javaslatára 1992 óta ünnepel az ENSZ – tudtuk meg Bangó Viktória környezetvédelmi referenstől.

Dobogósok

3-6 évesek

1. Szommer Luca
2. Lengyel Barna
2. Papp Izabella

6-9 évesek

1. Molnár Benedek
2. Orosz Lőrinc János
3. Csongrádi Zoltán

9-12 évesek
1. Kászpári Csongor
2. Tápai Anna
3. Orbán-Zaják Luca

Különdíjasok

Mechler Kristóf
Fenyvesi Mirella
Hornok Réka
Illés Merse
Bogdán M. Loretta
Csötönyi Gábor
Péter Patrícia Jázmin
Molnár Balázs József
Szalai Fanni
Szente Fanni
Sándorfi Zsóka
Sándorfi Zsóka

Fotó: Kiss Albert
Read previous post:
Close