full screen background image
Keresés
2020 február 22 - szombat
  • :
  • :
tolnamegyeivakok.hu

hirdetés

A Balassa János kórház sietett a szekszárdi önkormányzat segítségére

A Balassa János kórház sietett a szekszárdi önkormányzat segítségére

2018.07.05. Térítésmentesen biztosít rendelőhelyiséget a  kórház a szekszárdi Rendelőintézetben arra az időszakra, míg az önkormányzat felújíttatja a Kölcsey lakótelepen működő 2-es és 4-es számú háziorvosi rendelőt.

Újabb állomásához érkezett a Wigand János téri rendelő felújításával megkezdett idei egészségügyi alapellátást fejlesztő program Szekszárdon. A város ugyanis még az ősszel elkezdi a Kölcsey lakótelepen található 2-es és 4-es számú háziorvosi rendelő felújítását – mondta el Haag Éva alpolgármester csütörtök délelőtt a Rendelőintézetben megtartott sajtótájékoztatón.

Mint tudatta, a felújítással kapcsolatos előkészítési munkák már befejeződtek, jelenleg a kivitelezésre vonatkozó közbeszerzési eljárás kiírása előtt állnak. Hozzátette, a leendő kivitelezővel előreláthatólag 2-3 hónap múlva tudnak szerződést kötni, a munka pedig azt követően kezdődhet.

A felújítás részleteiről szólva megosztotta, a 24,5 millió forint értékű rekonstrukció részeként kicserélik az elektromos vezetékeket, az ablakokat, a fal- és padlóburkolatokat, korszerűsítik a fűtést, mellékhelyiséget alakítanak ki a mozgássérültek számára és akadálymentesítik az épületet. A felújítást várhatóan szeptemberben kezdik meg, a munka pedig januárban, vagy februárban fejeződhet be.

A felújítás ideje alatt viszont továbbra is biztosítani kell az ellátás zavartalanságát, amihez a kórháztól kaptak segítséget. Haag Éva megköszönte dr. Németh Csaba főigazgatónak, hogy az intézmény térítésmentesen, pontosabban mindössze a rezsiköltség megtérítéséért cserébe helyet biztosít a két körzet számára a Rendelőintézet földszinten található helyiségeiben.

Dr. Németh Csaba arról szólt, hogy a kórház és a város között már évek óta kiváló az együttműködés. Hozzátette, ezúttal is igyekeztek segíteni, ahogy csak tudnak. Elmondta, a Rendelőintézet földszint 10-es szám alatti helyiségeiben, mely tulajdonképpen két egymásba nyíló rendelő, korábban a tüdőgondozó volt, ám az racionalizálási okból a Belgyógyászat épületébe költözött.

Ennek köszönhetően tudták felajánlani az átmeneti időre a megüresedett helyiségeket, ahol a felújítás majdani megkezdése után a korábban megszokott időben kereshetik fel háziorvosukat a betegek.

A sajtótájékoztató részként Haag Éva és dr. Németh Csaba látta el kézjegyével az ingatlanhasználatra vonatkozó dokumentumot.

Fotó: Kadarka.net

Kapcsolódó írás:
Elkezdődtek Szekszárdon az idei évre tervezett egészségügyi fejlesztések
Read previous post:
Close