full screen background image
Keresés
2018 július 16 - hétfő
  • :
  • :

A BEAC ellen zárja az alapszakaszt a KSC Szekszárd

A BEAC ellen zárja az alapszakaszt a KSC Szekszárd

2017.03.25. Az NB1 A-csoportos bajnokság alapszakaszának utolsó fordulóbeli mérkőzései egységesen szombaton 18 órától kerülnek megrendezésre. Ha az Atomerőmű KSC Szekszárd hazai pályán legyőzi a BEAC Újbuda együttesét, a bajnoki tabella élén végez.
Több mint két hetes szünetet követően ismét NB1-es mérkőzést játszik az Atomerőmű KSC Szekszárd, aki a bajnokság záró körében a BEAC-ot fogadja. Az előző forduló igencsak jól alakult a KSC számára, hiszen először csütörtökön magabiztos fölénnyel legyőzte az MTK-t, majd szombat este érkezett a hír, hogy a DVTK hazai pályán 86-74-re megverte a Sopront.

reklam_furdonapok_2018hirdetés

A címvédő vereségével nagy lehetőség hullott a Szekszárd ölébe, hiszen ha most legyőzi az utolsó előtti helyezett BEAC-ot, úgy a klub történetében először alapszakasz győzelmet ünnepelhet. Érdemes lesz tehát ezúttal is minél nagyobb létszámban kijönni a Szekszárd Városi Sportcsarnokba, hiszen egy esetleges győzelemmel a kilátogató szurkolók igazi sporttörténeti esemény részesei lehetnek.

A jó hírek ellenére a csapat háza táján az elmúlt két hétben is folyamatosan zajlott a munka, bár a junior országos döntőn bronzérmet szerző Studer Ágnes és Gereben Lívia az elmúlt időszak igencsak kemény terhelése után néhány nap pihenőt kapott Djokics Zseljko vezetőedzőtől. A fiatalok ennek ellenére ezen a héten is az érdeklődés középpontjában voltak, hiszen a vezetőség csütörtökön jelentette be a két, ill. egy éves szerződéshosszabbításukat. Ami sérülteket illeti, a legutóbbi MTK meccset kihagyó Sandra Pirsicről szintén pozitív hírekkel tudunk szolgálni, miután a center térde az elvégzett speciális kezeléseknek köszönhetően sokat javult. A KSC múlt pénteken egy PEAC elleni edzőmeccset is beiktatott a felkészülési programba, így a lányok a bajnoki szünetben sem maradtak játéklehetőség nélkül.

NB I. A menetrend

A BEAC Újbuda 3 győzelemmel és 16 vereséggel a tabella utolsó előtti helyén áll. Balogh Judit csapata idei sikereit az MTK kétszeri, illetve az elmúlt fordulóban a PINKK 81-68-as legyőzésével jegyzi. A légiós nélkül szereplő fővárosiak közül a center Barnai Judit (11,6 pont; 7,8 lepattanó; 1,1 blokk) rendelkezik a legjobb statisztikai mutatókkal, de rajta kívül Süle Krisztina (14,7 pont; 3,7 lepattanó; 2,8 gólpassz), illetve a két fiatal tehetség, Lelik Réka (9,1 pont; 3,3 lepattanó; 2,7 gólpassz) és Pusztai Petra (9,2 pont) gyűjti a legtöbb VAL-pontot.

A mérkőző felek decemberi összecsapását a Szekszárd 60-96 arányban nyerte meg a Gabányi László Sportcsarnokban. A találkozó legjobb dobói Barnai (21), Süle (12/6), ill. a triplazáport zúdító Maja Erkic (34/12) és Bálint Réka (23/21), valamint Eva Lisec (16) voltak.

Az NB1 A-csoportos bajnokság 22. fordulójának szombat 18:00-kor kezdődő Atomerőmű KSC Szekszárd – BEAC Újbuda (v.: Boros, Horváth, Szalai) találkozójára szeretettel várunk minden érdeklődőt. A forduló további mérkőzései között ugyanezen időpontban DVTK-ZTE, PINKK-MTK, Sopron-PEAC és Vasas-Győr találkozókat rendeznek.

M4 SPORT FORGATÁS

Az M4 Sport TV-csatorna soron következő „Ziccer” c. műsorát 2017. március 24-25-e között Szekszárdon forgatja. Ezúton tisztelettel kérjük a szurkolókat, hogy a forgatás elősegítése érdekében az alábbi két programban aktívan közreműködni szíveskedjenek:

1. A szombati mérkőzés előtt 16 órától forgatással egybekötött közös szurkolói gyülekezést tartunk a Séd Sörözőben. Kérjük, hogy lehetőség szerint minél nagyobb számban gyűljünk össze.

2. Az esti bajnoki mérkőzés előtt minden szektorban lufikat osztunk ki. Kérjük, hogy a csapatok bemutatásánál fújják fel, majd a KSC csapatkiáltását követően egyszerre durrantsák ki őket.

Segítő közreműködésüket előre is köszönjük!

Atomerőmű KSC Szekszárd

Forrás: kscszekszard.huVideó: PM REC
Read previous post:
Close