full screen background image
Keresés
2019 január 17 - csütörtök
  • :
  • :

A BEAC Újbuda otthonában lép pályára a KSC Szekszárd

A BEAC Újbuda otthonában lép pályára a KSC Szekszárd

2017.12.08. Az NB1 A-csoportos bajnokság 10. fordulója keretében szombaton 15 órától a Gabányi László Sportcsarnokban lép pályára az Atomerőmű KSC Szekszárd. A BEAC Újbuda elleni találkozót a klub honlapján élőben közvetítik.

Vasárnap esti győzelmének köszönhetően nyolc lejátszott mérkőzést követően is őrzi bajnoki veretlenségét az Atomerőmű KSC Szekszárd. A DVTK elleni találkozó nemcsak a fáradtság miatt volt nehéz – a csapat egy megerőltető Sopron elleni rangadó, majd egy igen hosszú portugáliai út után lépett pályára -, de az egyik légiósukat nélkülöző vendégek is igen motiváltan érkeztek Szekszárdra. Djokics Zseljko csapata a miskolciak folyamatos zónavédekezése ellenére, eredményes lepattanózásának (39-27) köszönhetően, az utolsó negyedben végül megszerezte az igen fontos győzelmet. A játékosok közül Krnjics Szara (11 pont, 8 lepattanó), Erica McCall (17 pont, 7 lepattanó), valamint Studer Ágnes (6 pont, 7 gólpassz, 4 labdaszerzés) és Gereben Lívia (6 pont, 9 lepattanó) voltak a legeredményesebbek.

A Diósgyőr meccset követően újra egy teljes hét állt a szakvezetés rendelkezésére, hogy felkészítse a csapatot az év végi hajrára, amelynek során a most következő BEAC elleni találkozó mellett még két Győr elleni Európa-kupa rájátszás mérkőzés, és egy PEAC elleni bajnoki vár a lányokra.


A hét eseménye volt, hogy csütörtökön tartották a Babits Mihály Kulturális Központban a „Szekszárd Büszkesége 2017.” díjátadó ünnepséget, ahol olyan kiváló sportteljesítményt elért sportolók és edzők, kiemelkedő művészeti, kulturális eredményt nyújtók, illetve a tudományok területén elért rendkívüli eredményeket produkálók részesültek elismerésben, akik tevékenységükkel hozzájárultak a város országos vagy nemzetközi hírének növeléséhez.

A rendezvényen több KSC-s játékost és edzőt díjaztak: Theodoreán Alexandra vehette át a “Szekszárd Sportolója 2017.”, Djokics Zseljko pedig a “Szekszárd Edzője 2017.” kitüntetést. Rajtuk kívül a játékosok közül elismerésben részesült még Studer Ágnes és Gereben Lívia, az utánpótlás edzői stábból pedig Szabó NoémiHarsányi Mária és Stierné Jankovics Mária is.

Az elmúlt szezon kilencedik helyezettje, a BEAC Újbuda idén immáron egyedüli együttesként szerepel kizárólag magyar játékosokkal a bajnokságban. Ahogy azt a korábbi években már megszokhattuk, a nyáron a játékoskeretben csak néhány változás volt feljegyezhető.
Távozott a nagy ígéret, Lelik Réka (CEKK), ketten-ketten a Csata DSE-t (Boros Dorka, Karagits Kíra) és az MTK-t (Pál Szandra, Szabó Flóra) választották, Hizsnyik Dóra pedig már nem található meg a fővárosiak csoportos játékengedélyén.

Ford.IdőpontEllenfélHazai/Id.
10.2017.12.09. (szo) 15:00BEAC ÚjbudaI
EK2017.12.13. (sze) 18:45CMB CARGO UNI GyőrI
11.2017.12.17. (v) 18:00PEAC-PécsH
EK2017.12.21. (cs) 18:15CMB CARGO UNI GyőrH

Új erősítésként a Csata DSE-től érkező Angyal Nikolett, a Győrből átigazoló Kovács Vanessza, a szülés után visszatérő Pusztai Sára, illetve a PINKK-et elhagyó Szabó Dóra nevét lehet említeni. A fiatalok közül pedig Csernik Zita és Galántai Alma kapott bizonyítási lehetőséget.
A tavalyi keretből idén is a BEAC-ot erősíti Barnai JuditGocsman ÁgotaGyörgy TímeaKirály LiliKocsis FanniLászló BorókaPusztai PetraSuppán AnnaSüle Krisztina és Zana Klaudia.

Balogh Judit csapata a 2017/2018-as szezonban nyeretlenül, a bajnoki tabella utolsó helyén áll. Bár a fővárosiak idén még nem szereztek győzelmet, a Cegléd (77-62), a Győr (76-71), a ZTE (69-74) és legutóbb múlt szombaton a PEAC (81-79) ellen is bebizonyították, hogy képesek a jelenlegi pozíciójuknál többre predesztináló teljesítményre.
NB I. A menetrend

Az egyéni statisztikák alapján az előző évhez képest rengeteget fejlődő Suppán (14,4 pont; 4,1 lepattanó; 2,3 labdaszerzés), illetve a dobásblokkolásban ranglista vezető, lepattanózásban pedig harmadik helyezett Barnai (8,1 pont; 9,1 lepattanó; 2,1 blokk) emelkedik ki. Rajtuk kívül Süle (12,5 pont; 2,8 gólpassz), valamint Pusztai Petra (11,6 pont) átlagol még két számjegyű VAL pontot.

A BEAC a mérkőzés előtt, illetve a szünetben az Age of Hope Alapítvánnyal közösen, az “1000 Gyerek Karácsonya” ünnepi kampány keretében hátrányos helyzetű gyerekeknek ajándék cipősdoboz gyűjtéstszervez.

A BEAC Újbuda – Atomerőmű KSC Szekszárd (v.: Balogh, Csabai-Kaskötő, Varga-Záray) találkozó szombaton 15 órakor kezdődik a Gabányi László Sportcsarnokban. Egyesületünk szurkolói buszt indít a mérkőzésre, illetve a megszokott élő közvetítéssel is jelentkezik.
A fentieken túl, a 10. forduló keretében pénteken DVTK-PEAC, szombaton MTK-ZTE, vasárnap pedig CEKK-Győr és PINKK-Vasas összecsapásokat rendeznek.

Forrás: kscszekszard.hu. Videó: PM REC
Read previous post:
Close