full screen background image
Keresés
2018 július 21 - szombat
  • :
  • :

„A Bonyhádi Fotóklub tagjai fogják csődbe vinni a nyugdíjbiztosítót“

„A Bonyhádi Fotóklub tagjai fogják csődbe vinni a nyugdíjbiztosítót“

2016.04.16. Érzék és techikai tudás kell a fotózáshoz, ezeket nem pótolhatja a drága felszerelés. A Bonyhádi Fotóklub képeiből nyílt kiállítás péntek délután a szekszárdi kórház főigazgatóságának folyosógalériáján.

reklam_furdonapok_2018hirdetés

A drága technika kevesebbet ér, mint a lelkesedés és kitartást, melynek révén valaki addig gyakorolja a fotózást, míg az elkészült képen azt nem látja viszont, amit elképzelt, szeretne – mondta Dr. Almási István osztályvezető főorvos, aki a Gemenc Természetvédelmi- és Sportegyesület Fotóklubja képviseletében, természetfotósként nyitotta meg a kiállítást.

Mint mondta, ma már bárki bármikor rögzíthet képet a telefonjával, ám a dömpinget a lelkes és kitartó amatőr fotósok munkája ellensúlyozza.

Mások stílusát utánozni könnyebb, egyedi stílusú, látásmódú fotósból már jóval kevesebb akad. Ritzel Zoltán – akinek fotóit a Kadarka.net látogatói bizonyára jól ismerik – fényképei szakítanak a sztereotípiákkal. Zoltán soha nem utánzott másokat, a fotós sajátos látásmódot közvetít. A természetfotós amatőrnek számító felszereléssel is számtalan nemzetközi pályázaton tudott eredményes lenni nyer – mondta dr. Almási István a kiállítás megnyitóján.

Fotó: Kadarka.net

Máté Rékát a Bonyhádi Fotóklub vezetőjét, akinek önálló kiállítása is volt már a kórházi galériában, az országos szintű fotósok közé emeli művészi technikája – fogalmazott a természetfotós, főorvos.

A bonyhádi fotóklub aktivitását látva, melyet a kiállított képek nagy száma is reprezentál hozzáfűzte: az embereket a közös célok és érdeklődés összehozza, közösséggé kovácsolja. A hosszú élet titka – ezt pedig főorvosként is tudhatja – a kutatások szerint az, ha az ember aktív közösségi életet él, társadalmi kapcsolatokat tart fent.

Ezek alapján a Bonyhádi Fotóklub tagjai fogják csődbe vinni a nyugdíjbiztosítót – fogalmazott érzékletesen.

A kórház főigazgatóságán található galériában a fotóklub tizenhat tagjának több mint nyolcvan fotóját állították ki. A megnyitó után a fotóklub tagjainak képeiből tartottak vetítést.

Ritzel Zoltán fotói a Kadarka.net-en – kattintson!

A vezetőképen középen dr. Almási István, tőle a képen balra fehér ingben, fekete nadrágban Máté Réka, a képen jobbra pedig Ritzel Zoltán látható. Fotó: Kadarka.net

Kiállítók:

– Antal Mária
– Bechli Gábor
– Heinrich Roland
– Hucker András
– Kirchné Máté Réka
– Lőbelné Matus Mónika
– Morovik Attila
– Orbán-Fehér Zoltán
– Ritzel Anita
– Ritzel Zoltán
– Sebestyén Krisztián
– Tauth Józsefné Sárika
– Tóth Tímea
– Turós Balázs
– Somogyvári Rita
– Völgyi István
Read previous post:
Close