full screen background image
Keresés
2018 október 17 - szerda
  • :
  • :

A Bonyhádi Rendőrkapitányság tanácsolja

A Bonyhádi Rendőrkapitányság tanácsolja

2017.12.07. A téli közlekedés veszélyeire hívja fel a figyelmet a Bonyhádi Rendőrkapitányság.

2018hirdetés

Mivel a ködös, fagyos időjárás számos baleseti forrást rejt magában, a Bonyhádi Rendőrkapitányság az alábbiakra hívja fel a járművezetők figyelmét:

-A téli közlekedés során a megváltozott időjárási-, út és látási viszonyok miatt felelősségteljesebb, higgadtabb közlekedés szükséges, és elengedhetetlen a járművek téli műszaki felkészítése is. Ezek közül kiemelkedő jelentőséggel bír a fék, a kormány és a jelzőberendezések, valamint a gumik állapotának megvizsgálása, és utóbbiak téli abroncsra való átszerelése.

-Fontos, hogy az út -és látási viszonyoknak megfelelően körültekintőbben, lassabban vezessünk, és lehetőleg kerüljük a „sportos” vezetési stílust. A megváltozott időjárási és útviszonyok miatt szükségesek az óvatosabb kormánymozdulatok, és kerülni kell a hirtelen fékezést is a megcsúszások elkerülése végett.

-A hideg időben ajánlott a követési távolságot is megnövelni, és a haladási sebességet az útviszonyoknak megfelelően megválasztani.

-Lényeges, hogy ködlámpát csak ködben és sűrű hóesésben szabad használni, amikor az időjárási viszonyok nagyon lassú haladást tesznek lehetővé. Lakott területen belül viszont nem szabad felkapcsolva hagyni.

A tanácsok betartásával nagyban hozzájárulhatunk magunk, és a többi közlekedő biztonságos közlekedéséhez, hiszen mint tudjuk, mindenkit hazavárnak!
Read previous post:
Close