full screen background image
Keresés
2019 június 18 - kedd
  • :
  • :

A családok lesznek az idei költségvetés nyertesei Szekszárdon

A családok lesznek az idei költségvetés nyertesei Szekszárdon

2018.02.23. Több mint tizenkét és fél milliárd forint főösszeggel fogadta el Szekszárd város önkormányzatának közgyűlése csütörtöki ülésén a megyeszékhely 2018-as költségvetését.

Az ülést követő sajtótájékoztatón Ács Rezső polgármester hangsúlyozta: a költségvetés stabil, a bevételek és a kiadások egyensúlyban vannak. A városban működő gazdasági társaságok jól prosperálnak, így az általuk fizetett adóbevételek is jól tervezhetőek. Az idei évre ebből a forrásból mintegy 2,3 milliárd forinttal kalkuláltak.

„A büdzsé tervezésekor Szekszárd csatlakozott a kormány idei programjához, hiszen a költségvetés nyertesei egyértelműen a családok lesznek” – tette hozzá a polgármester.

A családok biztonsága érdekében növelik a bölcsődei férőhelyek számát és végeznek felújításokat a város valamennyi oktatási és nevelési intézményében. Az egészségügyi ellátórendszer fejlesztése – így az új ügyeleti központ kialakítása – is családok biztonságát szolgálja, de a városi rendezvények sorában is gondolnak a gyerekekre, így idén is megtartják a Háry Mesefesztivált.

A 12,5 milliárd forintos főösszegből mintegy 5,5 milliárdot fordítanak fejlesztésekre, hiszen idén több nagy beruházás is elindul. A városvezető ide sorolta például az új fedett uszoda építését, amelynek közbeszerzése lezárult, és márciusban elkezdődhet a kivitelezés. Az önkormányzat 2018-ban 1,15 milliárd forintot tervezett városüzemeltetésre, 300 milliót szánnak utak, járdák és a közvilágítás felújítására, továbbá parkolók kialakítására, míg a szociális ellátó rendszert – a helyi rendelet módosításával – 130 millióból tartják fenn.

A képen a szekszárdi városháza. Illusztráció: Kadarka.net

Forrás: F. L. – Szekszárdi Vasárnap
Read previous post:
Close