full screen background image
Keresés
2018 november 17 - szombat
  • :
  • :

A DVTK-t fogadja az Atomerőmű KSC Szekszárd

A DVTK-t fogadja az Atomerőmű KSC Szekszárd

2017.12.02. Az Atomerőmű KSC Szekszárd az NB1 A-csoportos bajnokság kilencedik fordulója keretében az Aluinvent DVTK Miskolc együttesét fogadja. A találkozó vasárnap 19 órakor kezdődik a Szekszárd Városi Sportcsarnokban.

2018hirdetés

Győzelemmel zárta szerdán az Európa-kupa csoportkörét az Atomerőmű KSC Szekszárd, miután a Barreiro otthonában tizennégy pontos sikert ért el. Az első három negyed viszonylag szoros küzdelmet hozott, mert bár a KSC többször is ellépett ellenfelétől, a portugálok mindig fel tudtak zárkózni. Az utolsó játékrész végül aztán eldöntötte a találkozó kimenetelét: Djokics Zselkoék ekkor huszonhat pontot szórtak az ellenfél tizennégy egységével szemben. A csapatból ezúttal Erica McCall (13 pont, 7 lepattanó), Szara Krnjics (8 pont, 9 lepattanó), Studer Ágnes (11 pont) és Teja Oblak (15 pont, 6 lepattanó, 4 gólpassz) teljesített a legjobban.

Bár a csoportkörből való továbbjutás már a labda feldobása előtt biztos volt, portugáliai győzelmének köszönhetően a KSC négy győzelemmel és két vereséggel kvalifikálta magát az egyenes kieséses szakaszba. Csütörtök késő este a FIBA közzétette az Európa-kupa rájátszás első körének párosításait: ennek értelmében Thedoroeán Alexandráék a Győr együttesével küzdhetnek a továbbjutásért. A párharcot – december 13 vagy 14-én – a kisalföldiek kezdik hazai környezetben, míg a visszavágó egy hét múlva Szekszárdon kerül megrendezésre. A pontos kezdési időpontokat az Atomerőmű KSC Szekszárd honlapján teszik majd közzé.

Bár a hosszú hazaút miatt a soron következő DVTK elleni találkozó felkészülésére mindössze két napja volt a csapatnak, mindenki bízik benne, hogy hazai pályán, a szurkolók hathatós támogatásával ezúttal is sikerül megőrizni a bajnoki veretlenséget.

A 2016/2017-es bajnoki szezonban elért ötödik hely után a nyáron az Aluinvent DVTK Miskolc háza táján jelentős változások voltak tapasztalhatóak. Maikel Lópezt a korábbi szövetségi kapitány, Stefan Svitek váltotta a kispadon, a játékoskeret pedig szinte teljesen kicserélődött.

Távoztak a légiósok – Tina Jovanovics (Sopron), Samantha Prahalis, Tierra Ruffin-Pratt és Louella Tomlinson -, a magyar játékosok közül pedig Adamecz Lilla (MTK), Czank Tímea (Győr), Gorjanácz Ágnes (ZTE), Horváth Bernadett (MTK), Kalocsai Dorina (Petőfi SE), valamint a külföldön szerencsét próbáló Rasheed Rita és Szécsi Orsolya is új csapatban kezdte meg az idei szezont.

Az elmúlt évi keretből mindössze a fiatalok, Bach BoglárkaKiss Angelika és Schmidt Gréta maradtak hírmondónak.
Az érkezők oldalán szintén négy légiós – az amerikai Kirby Burkholder (ZTE) és Monica Engelman(PINKK), a lett Zenta Melnika és a cseh Tereza Pecková -, illetve honi játékosok közül Aldazabal Laura(Sopron), Nagy Dóra (ZTE), Szabó Fanni és Zele Dorina (PEAC) neve említhető. Szintén a piros-fehéreket erősíti az év közben szerződtetett Vukov Szonja, aki külföldről tért haza.

NB I. A menetrend

A magyar bajnokságban a Diósgyőrnek egyelőre nem sikerült előrébb lépnie a korábbi évhez képest, hiszen idén is a tabella ötödik helyén áll. A borsodiak hét lejátszott fordulót követően négy győzelmet és három vereséget számlálnak, bár a teljes képhez mindenképpen hozzátartozik, hogy ezidáig már ötször kellett idegenben pályára lépniük. Sikereiket a Vasas (54-89), a CEKK (81-85), az MTK (46-86) és a PINKK (54-78) ellen jegyezték, míg a Sopronnal (65-79), a ZTE-vel (78-55) és a Győrrel (61-74) szemben nekik kellett fejet hajtaniuk.
Az egyéni statisztikákat illetően Pecková (13,3 pont; 5,5 lepattanó), Burkholder (12,2 pont; 5,7 lepattanó; 2,0 labdaszerzés) és Melnika (9,3 pont; 5,8 lepattanó) a legeredményesebb, de rajtuk kívül Engelmanra (9,8 pont; 3,8 gólpassz), Zelére (9,3 pont), Nagyra (6,8 pont; 4,8 gólpassz) és Szabóra (9,5 pont) is oda kell figyelni.

A miskolciak az Európa-kupa F-csoportjának második helyén – francia Carolo Basket mögött, a PEAC-Pécset és a német Rutronik Stars Kelternt megelőzve – végeztek 3-3-as mérleggel. A továbbjutás csütörtökön vált biztossá, mikor is 63-72-re nyertek Németországban. A DVTK legjobb dobói Burkholder (18/6), Pecková (13/9), Szabó (13/6) és a találkozón sérülést szenvedett Engelman (11/3) voltak.
Nemzetközi színtéren összességében Melnika (8,8 pont; 9,3 lepattanó; 4,0 gólpassz; 1,2 blokk), Burkholder (15,7 pont; 5,3 lepattanó), Engelman (16,8 pont; 3,0 gólpassz) és Pecková (10,5 pont; 5,3 lepattanó) rendelkezik a legjobb statisztikai mutatókkal.

Az Atomerőmű KSC Szekszárd – Aluinvent DVTK Miskolc (v.: Pálla, Győrffy, Ádám) találkozó vasárnap 19 órakor kezdődik a Szekszárd Városi Sportcsarnokban. A kilencedik forduló keretében szombaton PEAC-BEAC és Sopron-PINKK, vasárnap Győr-MTK, jövő szerdán pedig ZTE-CEKK mérkőzéseket rendeznek.

Karácsonyi gyűjtést tartanak a mérkőzésen

A KSC Szekszárd felkérésre karácsonyi édesség és labdagyűjtést rendez a Hétszínvilág Gyermekotthon részére. Az adományokat a vasárnap 18 órakor kezdődő  Aluinvent DVTK Miskolc elleni mérkőzésen várják. Az édességeket az erre a célra szolgáló dobozba helyezve adhatják át a szurkolók, akiket arra kérnek, hogy az dományként szánt labdákat dobják a mérkőzés megkezdése előtt a pályára.

Forrás: kscszekszard.hu. Videó: PM REC. A kép illusztráció.
Read previous post:
Close