full screen background image
Keresés
2020 július 30 - csütörtök
  • :
  • :

A húsz legjobbnak választott borból kilenc szekszárdi

A húsz legjobbnak választott borból kilenc szekszárdi

2015.11.18. Taroltak a szekszárdi és a villányi borok a Borászportál vaktesztjén.

A Borászportál a Bordó Blend programsorozathoz kapcsolódva tartott vaktesztet, melyen az ország különböző részéről származó legjobb fajtaborokat és házasításokat vizsgálta.

A szekszárdi borok kiválóan szerepeltek a fajtaborok között (is), a tíz legjobbnak ítélt fajtaborból négy szekszárdi. A vakteszten első lett a Schieber Pincészet 2012-es Tabu cabernet sauvignonja, a második legjobb fajtabornak a Takler Pince Reserve Cabernet Sauvignon 2009-es borát választották meg. A Tüske Pince Szekszárdi Cabernet Franc 2011 bora a negyedik lett, míg Németh János Pincészete Cabernet Franc 2012-es bora a hatodik helyen végzett. A tíz legjobb fajtabor első hat helyezettje között tehát négy szekszárdi bort találni.

A szekszárdi borok mellett remekül szerepeltek a villányi borok is, melyek szintén négy helyet érdemeltek ki a legjobb tíz fajtabor között. A fennmaradó két helyet a Balaton-felvidéki Liszkay Pincészet két bora szerezte meg.

A tíz legjobb házasítás közé öt szekszárdi bor került be, bár itt a mezőny második felében találni többet ezek közül. Második lett az Eszterbauer Borászat Mesterünk 2012 (cabernet franc, merlot), hetedik helyen végzett a Serius 2011 (cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot, syrah) Németh János Pincészetétől. Dúzsi Tamás Pincéje Gráboc 2007 (cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot) házasítása a nyolcadik, a Bodri Pincészet Optimus Gold 2012 (merlot, cabernet sauvignon, cabernet franc) cuvée-je a kilencedik, a Takler Pince Regnum 2011 (merlot, kékfrankos, cabernet franc, cabernet sauvignon, syrah) bora pedig a tizedik helyen végzett.

A többi legjobbnak ítélt házasítás mind a Villányi Borvidékről való, a Polgár Pince két bora is szerepel ezek között.

A Borászportál által százpontos rendszerben elvégzett vakteszten az összesen húsz legjobbnak ítélt bor között tehát kilenc szekszárdi és ugyanennyi villányi bort találni.

Az eredeti cikket a teljes listával itt találja – kattintson!

Forrás: Boraszportal.hu
Read previous post:
Close