full screen background image
Keresés
2020 február 26 - szerda
  • :
  • :
tolnamegyeivakok.hu

hirdetés

A Kadarka.net munkatársát is megpróbálták rászedni a csalók

A Kadarka.net munkatársát is megpróbálták rászedni a csalók

2018.08.31. Tucatszám érkezik bejelentés a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz miszerint csalók küldenek a NAV nevében hamis elektronikus leveleket, hogy adó-visszatérítésre hivatkozva személyes ügyféladatokat szerezzenek meg – hívta fel a figyelmet Mózsik Szilvia, a NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának sajtóreferense. A Kadarka.net munkatársa is kapott a NAV logójával ellátott hamis e-mailt.

Az illetéktelenek elektronikus levelei általában egy hivatkozást is tartalmaznak, melyre kattintva egy olyan oldal töltődik be, ahol az ügyfél személyes adatai mellett bankkártyaadatokat is kérnek.

A NAV kéri, hogy senki ne adja meg ilyen oldalakon az adatait, mert az ebből származó károkért a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nem vállal felelősséget!

Az adóhatóág figyelmeztet: a NAV soha nem kér email-en bankszámlára, vagy bankkártyára vonatkozó bizalmas adatot, értesítési gyakorlata merőben eltér a csalók módszerétől. A hivatal ügyfélkapun keresztül, illetve postán, adószámla-kivonaton értesíti az adózókat, ha túlfizetésük van. A hivatal honlapja a  www.nav.gov.hu  címen található.

A visszaélések megakadályozása érdekében a NAV együttműködik az illetékes hatóságokkal – tájékoztatott az adóhatóság.

A héten a Kadarka.net munkatársa is kapott egy a NAV logójával ellátott hamis e-mailt. A levélben szintén az adóvisszatérítés „címén” próbáltak meg személyes adatokat kicsalni. A feladó nevénél megtévesztő módon annyi jelent meg, hogy nav.gov, ami az adóhatóság honlapjának domain címére emlékeztet (nav.gov.hu – a szerk.), ám a levél az alábbi címről érkezett: john.l.schmidt@hotmail.com.  A levél már csak hibás nyelvtani megfogalmazásáról is rögtön gyanússá vált. A mail szintén tartalmazott egy az adóhatóság figyelmeztetésében is szereplő linket.

A levelet alább láthatja:

 
Read previous post:
Close