full screen background image
Keresés
2020 február 23 - vasárnap
  • :
  • :
tolnamegyeivakok.hu

hirdetés

A katasztrófavédelemnél töltik szakmai gyakorlatukat

A katasztrófavédelemnél töltik szakmai gyakorlatukat

2019.07.03. A Szekszárdi Katasztrófavédelmi Kirendeltségen töltik szakmai gyakorlatukat a rendészeti szakirányon tanuló diákok július első két hetében.

Szekszárdon két középiskolában, az Ady Endre és a Csapó Dániel Szakközépiskolákban folyik rendészeti szakirányú képzés. Az itt tanuló 10 és 11. évfolyamos diákoknak harmincöt órás nyári szakmai gyakorlatot kell teljesíteniük.

Az ifjúsági tűzoltó tanfolyam képzési program során elméleti és gyakorlati oktatásban részesülnek a diákok, akik a megszerzett tudás birtokában képesek lesznek az önkéntes tűzoltó egyesületeknél szerelési feladatok végrehajtásában részt venni. A szakmai gyakorlat során elméleti síkon és a gyakorlatban is égéselmélettel és oltóanyagokkal ismerkednek a tanulók, a tűzoltás szabályaiba és szervezetébe kapnak betekintést, szerelési, tűzoltási és műszaki mentési ismeretekkel gazdagodnak, valamint megismerhetik a tűzoltók szakfelszereléseit és védőeszközeit.

A program, melyen összesen nyolcvankét diák vesz részt a két hét alatt, a tematikának megfelelően elméleti és gyakorlati vizsgával zárul.

Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Read previous post:
Close