full screen background image
Keresés
2020 február 17 - hétfő
  • :
  • :
tolnamegyeivakok.hu

hirdetés

A lakástüzek jelentős hányada a konyhából indul

A lakástüzek jelentős hányada a konyhából indul

2017.05.06. A lakástüzek megelőzéséről tartott felkészítést a Magyar Vöröskereszt Tolna Megyei Szervezet Nyugdíjas Alapszervezet tagjai részére a Tolna Megyei Tűzmegelőzési Bizottság.

A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Magyar Vöröskereszt Tolna Megyei Szervezete között hosszú időre visszanyúló együttműködés keretében csütörtökön a Magyar Vöröskereszt Tolna Megyei Szervezet meghívására Bán Attila tű. ezredes, megyei tűzoltósági főfelügyelő tartott előadást a lakástüzek megelőzéséről a szekszárdi nyugdíjas tagoknak és önkénteseknek. A főfelügyelő ismertette, hogy melyek azok a legfontosabb teendők, amelyet otthonunk védelme érdekében nem árt akár kétszer is ellenőrizni.

A lakástüzek jelentős hányada a konyhából indul, ezért az ezredes megemlítette a tűzhelyen vagy a sütőben felejtett ételt. A fűtési időszak végéhez közeledve a hallgatóság kérdései ezt a témát is érintették, ezért a főfelügyelő a tüzelő és fűtőberendezések, valamint a füstelvezetők karbantartására hívta fel a figyelmet. A kötetlen beszélgetéssel záródó előadás befejezéseként Bán Attila azt is kihangsúlyozta, hogy lakásunkban jó szolgálatot tehet egy füstérzékelő, egy beépített tűzjelző berendezés, vagy éppen egy szén-monoxid-érzékelő.

Forrás/fotó: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Read previous post:
Close