full screen background image
Keresés
2019 február 16 - szombat
  • :
  • :

A Lakható Szekszárdért Közhasznú Egyesület működtetheti a Tolna megyei CSEÖH irodát

A Lakható Szekszárdért Közhasznú Egyesület működtetheti a Tolna megyei CSEÖH irodát

2018.10.12. Újabb 20 civil szervezet nyerte el a Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház címet. A nyertes pályázók csütörtökön az Emberi Erőforrások Minisztériumában vehették át az elismerést.

opel-bannerhirdetés

Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház címbirtokosi okleveleket adott át Illés Boglárka, az Emberi Erőforrások Minisztériuma helyettes államtitkára. Az ország 19 megyéjében és külön a fővárosban feladatot ellátó Család, Esélyteremtő és Önkéntes Házak (CSEÖH) működéséről a Civil törvény rendelkezik.

Család, Esélyteremtő és Önkéntes Házat nyílt pályázat keretében kiválasztott civil szervezetek működtethetnek, a pályázaton kiválasztott szervezetek három évre nyerik el a minisztérium támogatását.

Illés Boglárka úgy fogalmazott: a hálózat esélyórákat tart, információt szolgáltat. Az a cél, hogy megértő, egymást támogató, biztonságot nyújtó, társadalomban éljünk. Kijelentette: az önkéntes házak ezek megvalósításáért dolgoznak.

Mint mondta, a hálózatnak rendkívül fontos a stabilitás, ezért is döntött úgy az államtitkárság, hogy törvényi hátteret teremt; három évet rögzítettek a jogszabályban annak érdekében, hogy a szervezeteknek kiszámítható, stabil működést biztosítsanak. Mint mondta, 2017-ben a civil törvényben nevesítették is a hálózatot, így a döntéshozók is megerősítették, hogy a munkára szükség van.

Tolna megyében a Lakható Szekszárdért Közhasznú Egyesület nyerte el a címbirtokosi oklevelet, melyet Réger Balázs az egyesület elnöke vehetett át. Ezáltal a Lakható Szekszárdért közhasznú Egyesület az elkövetkezendő három évben lehetőséget kapott a Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház stabil működéséhez, illetve a szakmai munka folytatásához.

Forrás/fotó: TMCSEÖH
Read previous post:
Close