full screen background image
Keresés
2019 május 21 - kedd
  • :
  • :

A Lakható Szekszárdért Közhasznú Egyesület működtetheti a Tolna megyei CSEÖH irodát

A Lakható Szekszárdért Közhasznú Egyesület működtetheti a Tolna megyei CSEÖH irodát

2018.10.12. Újabb 20 civil szervezet nyerte el a Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház címet. A nyertes pályázók csütörtökön az Emberi Erőforrások Minisztériumában vehették át az elismerést.

Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház címbirtokosi okleveleket adott át Illés Boglárka, az Emberi Erőforrások Minisztériuma helyettes államtitkára. Az ország 19 megyéjében és külön a fővárosban feladatot ellátó Család, Esélyteremtő és Önkéntes Házak (CSEÖH) működéséről a Civil törvény rendelkezik.

Család, Esélyteremtő és Önkéntes Házat nyílt pályázat keretében kiválasztott civil szervezetek működtethetnek, a pályázaton kiválasztott szervezetek három évre nyerik el a minisztérium támogatását.

Illés Boglárka úgy fogalmazott: a hálózat esélyórákat tart, információt szolgáltat. Az a cél, hogy megértő, egymást támogató, biztonságot nyújtó, társadalomban éljünk. Kijelentette: az önkéntes házak ezek megvalósításáért dolgoznak.

Mint mondta, a hálózatnak rendkívül fontos a stabilitás, ezért is döntött úgy az államtitkárság, hogy törvényi hátteret teremt; három évet rögzítettek a jogszabályban annak érdekében, hogy a szervezeteknek kiszámítható, stabil működést biztosítsanak. Mint mondta, 2017-ben a civil törvényben nevesítették is a hálózatot, így a döntéshozók is megerősítették, hogy a munkára szükség van.

Tolna megyében a Lakható Szekszárdért Közhasznú Egyesület nyerte el a címbirtokosi oklevelet, melyet Réger Balázs az egyesület elnöke vehetett át. Ezáltal a Lakható Szekszárdért közhasznú Egyesület az elkövetkezendő három évben lehetőséget kapott a Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház stabil működéséhez, illetve a szakmai munka folytatásához.

Forrás/fotó: TMCSEÖH
Read previous post:
Close