full screen background image
Keresés
2019 december 5 - csütörtök
  • :
  • :

A névadó emléke előtt tisztelgett a Vörösmarty Mihály Művelődési Központ

A névadó emléke előtt tisztelgett a Vörösmarty Mihály Művelődési Központ

2018.12.03. Első alkalommal – hagyományteremtő szándékkal – szervezte meg a bonyhádi Vörösmarty Mihály Művelődési Központ a névadó tiszteletére tartott emléknapot, amit Tolna megyei szavalóverseny is gazdagított az író születésének 218. évfordulóján.

Két korcsoportban, közel 30 ifjú tehetség mérte össze felkészültségét az irodalmi programon, akik egy szabadon választott és egy kötelező szöveget tolmácsoltak – természetesen Vörösmarty Mihálytól.

A versenyzőket Lenczné Vrbovszki Judit, magyar nyelv és irodalom szaktanácsadó, Bonis Bona és Tehetségek Szolgálatáért életműdíjas mesterpedagógus, Lehel Katalin, színésznő, a Körúti Színház művésze, a Shakespeare Színművészeti Akadémia egykori növendéke és Vizin Balázs, újságíró, műsorvezető, Kazinczy-emlékérmes előadó értékelte.

Az I. korcsoportban Sziebert Réka, Jenei Jázmin, Jenei Dávid, míg a másodikban Bartholomaei Patrícia, Folkmann-Papp Petra és Bartos István sorrend alakult ki.

A Nemzeti Kulturális Alap által támogatott program a szavalóversenyt követően a Csongor és Tünde című előadással folytatódott a Vörösmarty Színjátszó Kör jóvoltából, majd a költő mellszobránál tartott koszorúzással zárult, ahol Lukács József, az intézmény igazgatóhelyettese, a program szervezője emlékezett meg Vörösmarty Mihályról.

Forrás/fotó: bonyhad.hu. További képek az oldalon – kattintson!
Read previous post:
Close