full screen background image
Keresés
2018 május 25 - péntek
  • :
  • :

A Parlamentben vehetett át elismerést egy bonyhádi diák

A Parlamentben vehetett át elismerést egy bonyhádi diák

2017.04.15. Miniszterelnöki és miniszteri elismerő okleveleket adott át nemrég Palkovics László oktatási államtitkár a nemzetközi tudományos diákolimpiákon érmet szerző és részt vevő diákoknak, felkészítő tanáraiknak, valamint az őket támogató szervezeteknek a Parlamentben. A díjazottak között volt Stein Ármin Krisztián, a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium immár végzett diákja.

polus_autohazhirdetés

Ármin, a kiemelkedő műveltséggel és intelligenciával bíró tanítvány hat gimnáziumi évében a fenti eredmények, valamint a sok helyezés mellett megnyerte a Lóczy Lajos, a Kovács János, valamint a Balázs Dénes Országos Földrajzversenyt, s a Less Nándorról elnevezett versenyről is két aranyéremmel tért haza.

Az iGEO Nemzetközi Földrajzi Olimpiáján 2015-ben Moszkvában elnyert ezüstérem után szépen csillogott Ármin nyakában a Pekingben kiérdemelt bronz is. Ezzel a fiatalember az utóbbi évek legsikeresebb magyar földrajzosává lépett elő egy korábban hasonló eredményt elérő szegedi középiskolás mellett.

Mindemellett a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium történetének második legsikeresebb olimpikonja, a korábban aranyat és ezüstöt elérő ifj. Katz Sándor mögött. Stein Ármin Krisztián jelenleg a Budapesti Műszaki Egyetem hallgatója, s a korábban a Völgység Talentuma díjjal is kitüntetett diák azon munkálkodik, hogy hazánk egyik legkiválóbb gépészmérnöke legyen.

Forrás: bonyhad.hu
Read previous post:
Close