full screen background image
Keresés
2018 július 21 - szombat
  • :
  • :

A Pollack utca felújításával elkezdődtek az útfelújítások Szekszárdon

A Pollack utca felújításával elkezdődtek az útfelújítások Szekszárdon

2018.03.29. Az idén négy utcában mintegy 1,2 kilométer útfelület újul meg Szekszárdon.

reklam_furdonapok_2018hirdetés

Az önkormányzat az idén mintegy 115 millió forintot fordít útfelújításokra négy utcában – mondta el Ács Rezső polgármester szerda délután a Pollack Mihály utcában, melynek felújítási munkáit már el is kezdték. Hozzátette, a felújításokkal „régi tartozásokat szeretnének rendezni”. A Pollack Mihály utca mellett megújul a Sárvíz-, a Cseri János és a Páskum utca.

A polgármester elmondta, a Pollack Mihály utca – melynek felújításának elindításáért sokat tett a körzet képviselője, dr. Haag Éva – 31 millió forintból több mint fél kilométeren, vagyis teljes hosszúságában megújul, a járdát is beleértve.

Amellett, hogy megújul a járda és teljesen új kopóréteget kap az út, az utca mindkét oldalon átépítik a szegélyeket, megújul a csapadékelvezetés – tájékoztatott a kivitelezést végző szekszárdi KÉSZ Kft. ügyvezető-helyettese, Kőműves Krisztián.

Nemcsak az út, a járda is megújul a Pollack Mihály utcában. Fotó: Kadarka.net

Ács Rezső arról is szólt, hogy a téli időjárás nagyon megviselte az utakat. Még tart a kátyúk felmérése, de az eddigiek alapján elmondható, hogy az elmúlt télen mintegy 1500 kátyú keletkezett, ami másfélszer annyi, mint tavaly. A kátyúzás már elindult, a munkát a jövő hét végére szeretnék befejezni – tájékoztatott Ács Rezső.

Zárásként hozzátette, nemcsak a Pollack utcában újul meg a járda, ugyanis az idén több járdafelújítást is terveznek, ennek részeként a Rákóczi utcában egész Újvárosig megújul a járda.

A vezetőképen Ács Rezső (j), dr. Haag Éva és Kőműves Krisztián. Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close