full screen background image
Keresés
2018 június 24 - vasárnap
  • :
  • :

A rendőrök vittek be a kórházba egy fiút, aki rosszul lett a hőségben

A rendőrök vittek be a kórházba egy fiút, aki rosszul lett a hőségben

2017.06.27. A rendőrök vittek be a kórházba egy dombóvári fiút, aki hétfőn rosszul lett a hőségben.

kadarka_net_sound_cuveehirdetés

A nyári kánikulában a rendőrök a szokottnál is nagyobb figyelmet fordítanak a járókelőkre, valamint az álló autókban várakozó személyekre annak elkerülése érdekében, hogy a hőségben rosszul legyenek.

Az egyik gépkocsizó járőrszolgálat során két dombóvári rendőr hétfőn arra lett figyelmes a városban, hogy a tűző napon egy fiatal fiú ül az egyik padon, és a fejét fogja. Az egyenruhások megkérdezték tőle, hogy jól van-e, amire a fiú igennel felelt, de amikor javasolták neki, hogy inkább az árnyékban üljön le, azt észlelték, hogy a járása bizonytalan, instabil.

Ekkor a rendőrök a fiút az árnyékba kísérték, megitatták, értesítették a szüleit, majd rosszulléte miatt bevitték a dombóvári kórházba – tájékoztatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

A Dombóvári Rendőrkapitányság munkatársai a hasonló esetek, valamint a tragédiák megelőzésének céljából a napokban végigjárták a városban található nagyobb bevásárlóközpontokat azzal a kéréssel, hogy az általuk készített felhívást helyezzék el a vásárlók által jól látható helyen, valamint a felhívás tartalmát a legmelegebb időszakban naponta többször is olvassák be a hangosbemondóba.

Ne hagyja gyermekét a forróságban az autóban. Fotó: Huffington Post

Ebben arra hívták fel a figyelmet, hogy még az árnyékban hagyott autóban is 42 fokra szökhet fel a hőmérséklet már 10 perc alatt is, ám ha kint 28-38 fok közötti értékeket mérünk, akkor az autó 55-78 fokosra is fel tud melegedni.

Életbevágó tudni, hogy a túlforrósodott járműben hagyott gyerek percek alatt hőgutát kaphat! Ha a testhőmérséklete eléri a 42 fokot, az végzetesnek bizonyulhat. Hőségben, a bezárt járműben magára hagyott háziállatnak már néhány perc is elég ahhoz, hogy visszafordíthatatlan károsodás következzen be, ami az állat halálához is vezethet. Nem megoldás, hogy résnyire nyitva hagyjuk az ablakot, hiszen a fenti veszély ugyanúgy fennáll.

Ha látja, hogy valaki ott akarja hagyni gyermekét, házi kedvencét az autóban, győzze meg arról, hogy ne tegye! Ha szükséges, kérjen hatósági segítséget, hívja a 112-es segélyhívó számot!

Mint azt megírtuk, az Országos Meteorológiai Szolgálat keddre első-, szerdára másodfokú figyelmeztetést adott ki a hőség miatt Tolna megyére.

* A vezetőkép illusztráció
Read previous post:
Close