full screen background image
Keresés
2019 április 25 - csütörtök
  • :
  • :

A roma fiatalok segítése volt a szekszárdi konferencia célja

A roma fiatalok segítése volt a szekszárdi konferencia célja

2018.05.16. A roma fiatalok továbbtanulásának, szakmai fejlődésének elősegítése volt a Területi Kisebbségi Kapcsolattartó Munkacsoport és a Tolna Megyei Bűnmegelőzési Tanács közös keddi szekszárdi konferenciájának célja.

Az előző évekhez hasonlóan idén is megrendezte a Területi Kisebbségi Kapcsolattartó Munkacsoport a Tolna Megyei Bűnmegelőzési Tanáccsal közös tudományos konferenciáját, melyen ezúttal a tanulás fontosságára került a hangsúly – közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság (TMRFK).

Az „Óvodától az egyetemig” című tematikus napon olyan tanárok, valamint hivatali- és önkormányzati dolgozók találkoztak egymással, akik kapcsolatban állnak a roma fiatalokkal, egyben segítik a továbbtanulásukat, szakmai előrehaladásukat.

A keddi szekszárdi Vármegyeháza dísztermében tartott rendezvényen a jelenlévők előadásokat hallhattak többek között az Ovi-Zsaru program jelentőségéről, a transzlétorok szerepéről az iskolákban, a méltányosságról és arról is, hogyan lehet eljutni a dankó teleptől a katedráig.

Mint elhangzott, a Területi Kisebbségi Kapcsolattartó Munkacsoport egyik fő feladata a roma fiatalok pályaorientációja, az elhelyezkedésük segítése.

 
Read previous post:
Close