full screen background image
Keresés
2018 július 21 - szombat
  • :
  • :

A toborzás nem hétköznapi formáját választotta a Magyar Honvédség

A toborzás nem hétköznapi formáját választotta a Magyar Honvédség

2016.04.14. Az egész országon átívelő toborzó futást szervezett a Magyar Honvédség Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság annak érdekében, hogy közelebb vigye az emberekhez a honvédelem ügyét.

reklam_furdonapok_2018hirdetés

A Toborzó Országfutás 2016 szerda reggel rajtolt a fővárosban, a Budapesti Honvéd Sportegyesület területéről. A bemelegítésen Orosz Zoltán altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökhelyettese és Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója is részt vett. A futók a 2016 kilométeres útvonalon több mint 200 települést érintenek, végül május 20-án futnak célba Budapesten.

A futás ünnepélyes indításával egybekötött sajtótájékoztatón Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium (HM) parlamenti államtitkára azt mondta, reméli, hogy a több mint 200 településen, 350 váltóponton áthaladó sportrendezvényhez a katonák mellett minél több civil, köztük minél több fiatal is csatlakozik majd.

Az államtitkár közölte: kiemelt céljuk, hogy a fiatal generációk figyelmét ismételten felhívják az összefogás és az együttműködés fontosságára, a honvédelmi nevelés és a honvédelem ügyének támogatására, valamint a sport értékeinek és az olimpiai szellemiségének közösséget megtartó erejére.

A Toborzó Országfutás 2016 alapvető célja a katonai hivatás népszerűsítése, a civil lakosság és a Magyar Honvédség kapcsolatának erősítése. Az idei nyári olimpiai játékok kapcsán pedig a futás a magyar olimpiai csapat sportolói előtt is tiszteleg.

Forrás: Youtube.com/amagyarhonvedseg

Vargha Tamás elmondta: a honvédség kötelekébe való toborzás, a honvédelem ügyének népszerűsítése mellett idén – az olimpiai évben – a honvédség “egyedülálló” rendezvényét összefűzik a sport és az egészséges életmód népszerűsítésével is.

Az államtitkár szavai szerint a Magyar Honvédség szolgálatának – amely már több mint 160 éve a nemzeti összetartozás jelképe – embert és jövőt formáló hatása van. A haza jelenti a jövőt, a személyes, a családi és a nemzeti sorsot is, ezért a haza fogalmától elválaszthatatlan a hazaszeretet, amelyből viszont következik az önvédelem és a közösség védelme, a hon védelme.

Vargha Tamás azt hangsúlyozta: napjainkban új típusú kihívásokkal is szembe kell néznünk, ehhez szükségünk van képességeinkre, tartalékainkra, azok megújítására és bővítésére, illetve a társadalom támogatására is.

A sport pedig – mondta – mindennél alkalmasabb arra, hogy “lebontsuk az egyes emberek között húzódó válaszfalakat, mert figyelmünket a szolidaritásra, a másik ember elfogadására és tiszteletére irányítja, és ezzel is a békés együttélésre nevel”.

A honvédelmi államtitkár közölte továbbá, hogy az elmúlt évszázadban és évtizedben a Magyar Honvédség kötelékében szolgáló sportolók kiemelkedő olimpiai és világbajnoki eredményeikkel “nemzetünk sportsikerekben gazdag kulturális örökségét is gyarapították”.

A képen: Orosz Zoltán altábornagy, Honvéd Vezérkar főnökhelyettes (k), mögötte balról jobbra, Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) sportigazgatója (b), mellette Rédli András világ- és Európa-bajnok párbajtőrvívó (b2), Vanyur Tibor ezredes, a Magyar Honvédség Hadkiegészítő Központi Nyilvántartó Parancsnokságának parancsnoka (b3) és Krizsán Szabolcs cselgáncsozó (j) a Toborzó Országfutás 2016 elnevezésű, az egész országon átívelő futás elindítása után a MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokságon, a XIV. kerületi Dózsa György úton MTI Fotó: Marjai János

Kadarka.net/MTI
Read previous post:
Close