full screen background image
Keresés
2018 július 23 - hétfő
  • :
  • :

A tudatos közlekedésre neveli a gyermekeket Szekszárd

A tudatos közlekedésre neveli a gyermekeket Szekszárd

2017.06.13. Mini KRESZ-parkban gyakorolhatták a valós forgalmi helyzetekben való helyes közlekedés mikéntjét a szekszárdi óvódások és általános iskolások kedden, a Vármegyeháza előtti területen.

reklam_furdonapok_2018hirdetés

Haag Éva alpolgármester a Közlekedési Kultúra Napján, május 11-én a Művészetek Palotájában tartott országos rendezvényen vehette át a Közlekedésbiztonsági Díjat, mellyel Szekszárd ezen a területen nyújtott teljesítményét ismerte el a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium – emlékeztetett Ács Rezső polgármester. Mint tudatta, a díj részeként a város lehetőséget kapott arra, hogy felépítsenek egy mini KRESZ-pályát, melyen kedden a szekszárdi gyermekek gyakorolhatták a helyes közlekedés mikéntjét. A pályán – mely valós közlekedési csomópontokat és helyzeteket szimulál – összesen hét szekszárdi óvoda és hat helyi iskola óvodásai, illetve tanulói gyakorolhatták a közlekedést.

Az úttesten való biztonságos átkelést is gyakorolták a kicsik. Fotó: Kadarka.net

Mint Ács Rezső fogalmazott, azt szeretnék, ha a gyermekek megismernék a közlekedéssel kapcsolatos különféle helyzeteket és azt, hogy ezekben a szituációkban mi a helyes magatartás. A gyermekek a közlekedéshez szükséges védőfelszereléseket is megkapták. Ez azért lényeges, mert az is cél, hogy az ovisok és iskolások azt is megtanulják, hogy a kerékpározáshoz, vagy éppen rollerezéshez elengedhetetlen a megfelelő védőfelszerelés használata – tudatta a polgármester.

Hozzátette, azt reméli, hogy azok a gyermekek, akik részt vettek a játékos programon, tudatosabban fognak közlekedni.

Ács Rezső hangsúlyozta, a tudatosság kialakítása már csak azért is lényeges, mert az elkövetkező években további mintegy tizenöt kilométer kerékpárút épül majd a városban. Az önkormányzat azt szeretné, hogy többen közlekedjenek kerékpárral Szekszárdon. Ehhez azonban a biztonságos közlekedésre kell tanítani a lakosságot, közte a gyermekeket – tette hozzá.

A kerékpárral való szabályszerű közlekedésre is tanították a gyermekeket. Fotó: Kadarka.net

Elmondta azt is, hogy a díj részként megvalósított programban egy szakmai konferenciát is tartottak kedden. A konferencia témája a település közlekedésbiztonsága volt. A rendezvényen többek között a rendőrséggel is egyeztettek a kerékpárutak kialakítása kapcsán arról, hogy miként lehet biztonságosan megváltoztatni a forgalmi rendet.

Halad a próba jelleggel működő kerékpárút kialakítása Szekszárdon

Készül a próba jelleggel kialakítandó kerékpárút Szekszárd északi részén, a Rákóczi Ferenc utca és a dr. Szakály Ferenc utca kereszteződése, valamint a Rákóczi utca és a Tolnai Lajos utca találkozása közötti szakaszon. A tesztidőszakot követően a város fórumot tart, melyen a polgárok szabadon elmondhatják véleményüket a változtatásokról. Erről itt olvashat bővebben – kattintson!

Kapcsolódó cikkek:

Elkezdték a próba jelleggel működő kerékpárút kialakítását Szekszárdon
Kerékpárutat alakítanak ki próba jelleggel Szekszárd északi részén – kattintson!
Új kerékpárutak: nagyban változhat a szekszárdi közlekedés
Közlekedésbiztonsági Díjat kapott Szekszárd

Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close