full screen background image
Keresés
2017 december 12 - kedd
  • :
  • :

Ajándékcsomaggal teszik szebbé a szekszárdi idősek karácsonyát

Ajándékcsomaggal teszik szebbé a szekszárdi idősek karácsonyát

2017.11.16. Ajándékcsomaggal szeretné szebbé, meghittebbé tenni a szépkorúak karácsonyát a szekszárdi önkormányzat. Azok, akik szeretnék megkapni a tartós élelmiszert tartalmazó csomagot, hétfőtől regisztrálhatnak a polgármesteri hivatalnál.

Ács Rezső polgármester az akcióról tartott csütörtök délelőtti sajtótájékoztatón felidézte, Szekszárd októberben elnyerte az Idősbarát Önkormányzat Díjat. Mint emlékeztetett, a díj elnyerését kihívásként értékelték, mely újabb feladatokat kitűzésére sarkallja a várost. A polgármester kezdeményezésére ezért új akció indul – tudtuk meg.

Azok a 62 év feletti szekszárdiak, akik jelentkeznek, tartós élelmiszert tartalmazó ajándékcsomagot vehetnek át – tájékoztatott a kezdeményezésről Ács Rezső. Elmondta, a városban közel nyolcezer a 62 évnél idősebbek száma, illetve, hogy a polgármesteri keretből fedezendő akcióban lehetőség nyílik arra, hogy akár mindannyian megkapják a csomagot.

Hangsúlyozta, a csomag átvételének előzetes feltétele, hogy a szépkorúak regisztrálják igényüket, amit a város honlapján a szekszard.hu-n külön erre a célra létrehozandó felületen, illetve a szepkor@szekszard.hu e-mail címen, valamint munkaidőben, a 74/504-172-es telefonszámon tehetnek meg. A regisztrációs időszak november 20-án, hétfőn indul és november 30-ig, csütörtökig tart – emelte ki a polgármester. Egyben kérte, akinek módjában áll, az jelentkezzen az elektronikus felületek valamelyikén. Hozzátette, a regisztrációhoz mindössze a név, a lakcím és a születési év megadására lesz szükség.

A csomagokat december 11. és 20. között lehet majd átvenni munkaidőben a polgármesteri hivatalban, az átvételhez pedig csak a szekszárdi lakóhelyet bizonyító lakcímkártyát kell majd felmutatni. Aki egészségügyi állapota miatt nem tudja személyesen átvenni azt, annak rokona, ismerőse részére is átadják azt, amennyiben felmutatja regisztrált, szépkorú ismerőse, rokona lakcímkártyáját – tudatta Ács Rezső.

Kiemelte, a szekszárdi nyugdíjas szervezetek közreműködésével állították össze a csomagokat, melyek kiosztását is segítik a nyugdíjas klubok. Zárásként tudatta, reméli, hogy az Idősbarát Önkormányzat Díj által támasztott követelményeknek való megfeleléshez ez az akció is hozzájárul.

A sajtótájékoztatón jelenlévő klubok képviselő elmondták, a csomagokba többek között liszt, cukor, kávé, szaloncukor, rizs és olaj kerül. Azt is megosztották, hogy a városban hat nyugdíjas szervezet működik, ezek tagjainak együttes száma mintegy ezerötszáz főre tehető.

Fotó: kadarka.net


  • Frankos

    A képen látható kedves szépkorú hölgyek mormognak imát szeretett nagy jó úrunkért.

    “,hogy akár mindannyian megkapják a csomagot” “barátilag”

  • Gusztav Kalifaszi

    “A képen látható kedves szépkorú hölgyek mormognak imát…” Elhiszem, hogy sok remek élcelődő hozzászólásod van, de bizonyos képen látható hölgyek, NEM mormognak imát a csomagokért. Nem imádkoznak Viktorhoz sem. A képen a nyugdíjas klúbok vezetői, vezetőségi tagjai vannak, és hétről hétre fáradhatatlanul talpalnak azért, hogy mások életét megkönnyítsék. Rengeteg munkával, talpalással, tárgyalással, kuncsorgással vesznek rá nagyvállalati kereskedőket, hogy ingyen, vagy kedvezményesen ajánljanak fel a rászorulóknak, vagy nyugdíjasoknak a termékeikből. Legyen az Bérescsepp, Liszt, paprika, méz, burgonya, hagyma, vagy bármi, amit sikerül kieszközölni. Ehhez pedig nem kell más, mint akarat, és kitartás. Semmi köze a Fidesznek, vagy bármely más politikai társaságnak hozzá. Ezek a dolgok nélkülük, is mentek, és mennek. Az, hogy ezt a jelenlegi polgármester még aktívan támogatja is, csak hab a tortán. Akármilyen ellenzéki pártként nyugodtan lehet szidni a fideszt mint pártot, hogy a maga módján szelektíven ossza csak a javakat, de a szekszárdi polgármesterek közül Ács Rezső az első, és eddigi egyetlen polgármester, aki a DOLGÁT VÉGZI !!! Igen, egy polgármesternek a munkája mellett a legfontosabb teendője a protokoll. Tud köszönni, és részt vesz mindenben. Mindenhol ott van, és mindent lát. Sokszor látni, gyalogosan. MUTATKOZIK !!! Eddig nem csinált olyat, amitől el kéne bújjon, vagy testőröknek kéne körbevenni. Az előző polgármestereket nem lehetett látni sem. Nem kenyerem, hogy védelmezzek bárkit, de itt a gúnyos megjegyzésed nem állja meg a helyét. Próbáld néha relatívan megközelíteni a történéseket és az embereket, akiket egy-egy epés megjegyzéssel illetsz! Vannak még Szekszárdon klúbok, társaságok, szervezetek! Várom ők mikor szerveznek valami hasznosat helyi szinten!Read previous post:
Close