full screen background image
Keresés
2018 július 21 - szombat
  • :
  • :

Akár napi 99 új reklámmal is találkozhatnak a tévénézők

Akár napi 99 új reklámmal is találkozhatnak a tévénézők

2016.04.09. Tizenöt százalékkal több új hirdetést tettek közzé a televíziók a tavalyi év második felében, mint egy esztendővel korábban – közölte a médiatanács által most elfogadott tanulmány eredményei alapján a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH).

reklam_furdonapok_2018hirdetés

Mint írták, a vizsgált 29 televízióban összesen 2761-féle új hirdetést mutattak be, ez az időszak összes reklámszpotjának 46,6 százaléka; az ismétlések révén az új reklámokban szereplő információkkal 1,8 millió alkalommal találkozhattak a tévénézők.

A szpotok számának növekedése mellett azt is kimutatták, hogy ezeket átlagosan 15 százalékkal többször mutatták be, mint egy évvel korábban; egy-egy napon akár 99 új reklámmal is találkozhattak a csatornákon a nézők.

Az elemzés szerint a leggyakoribb hirdető a kereskedelmi és a szabadidőszektor volt, a legtöbbet az olcsó, ezer forint alatti és havonta többször is igénybe vehető termékeket reklámozták – ez az összes szpot 23 százalékát tette ki -, a 10 ezer forint alatti termékeket népszerűsítő kereskedelmi közlemények aránya pedig már 66 százalékot ért el.

A hirdetők továbbra sem veszik igazán figyelembe a 60 éven felülieket: a szpotoknak kevesebb, mint egy százaléka köthető ehhez a korosztályhoz. A gyerekeknek szóló reklámok részaránya 5 százalék. A célzottan valamelyik nemnek szánt szpotok aránya 8 százalék, ezek háromnegyede a nőket próbálja meggyőzni.

A termékek, szolgáltatások hazai származására utaló reklámok részaránya is csekély: 5 százalék körüli – állapította meg a kutatás. A tanulmány teljes egészében elolvasható a www.nmhh.hu oldalon.

MTI

* A kép illusztráció
Read previous post:
Close