full screen background image
Keresés
2019 március 24 - vasárnap
  • :
  • :

Gyerekek szeme láttára akart kivégezni egy kiskutyát

Gyerekek szeme láttára akart kivégezni egy kiskutyát

2016.05.04. Brutálisan megkínoztak egy kiskutyát hétfőn délután Szekszárdon. Az esetnek több gyermek is szemtanúja volt.

A két hónapos keverékkutyát egy ingatlan előtti területen bántalmazták. Az eb olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy állatorvosnak kellett ellátnia – tudtuk meg Farkas Kingától, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensétől. A szerencsétlen ebet a szekszárdi kutyamenhely munkatársa szállította el, miután az orvos ellátta.

A történtek miatt a Szekszárdi Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el állatkínzás vétség elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen. Az ügyben a további eljárást a Szekszárdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le – közölte érdeklődésünkre Farkas Kinga.

A Kadarka.net-nek sikerült elérnie Fiáth Szilviát, a szekszárdi kutyamenhelyet működtető Tolna Megyei Állat- és Természetvédelmi Alapítvány vezetőjét, aki a helyszínről, vagyis az elkerülő út közeléből az állatorvoshoz vitte Bozontkát.

Mint azt a részletekről elmondta, a férfi kegyetlenül ütlegelte, aztán pedig a közeli patakba hajította a kutyust. Majd miután látta, hogy még mozog, egy lapát segítségével kiemelte és lendületből egy teherautónak csapta a kiskutyát. Az alapítvány elnöke arról is beszámolt, hogy a vérfagyasztó jelenetet három 10-12 év körüli gyermek is végignézte. A rendőrséget és a kutyamenhelyet a környéken lakók értesítették, miután észlelték a történteket.

Fiáth Szilvia sokkos állapotban találta a kutyust. A keservesen síró Bozontot a lehető leggyorsabban Paksra szállították az alapítvány állatorvosához. Dr. Király László rögtön nekilátott a kiskutya kezeléséhez, bozont nélküle nagy valószínűség szerint elpusztult volna – mondta az alapítvány vezetője.

Dr. Király László nyugtatót, fájdalomcsillapítót, valamint infúziót adott a kutyusnak. A vizsgálatok után kiderült, hogy a növésben lévő apró  és még porcos csontocskák elcsúsztak a helyükről Bozont jobb mellső lábán. A kutyust végül a szekszárdi kutyamenhelyre vitte Fiáth Szilvia.

Bozontka lábát azóta sínbe tették. Mostanra biztosnak tűnik, hogy szerencsétlen kiskutya életben marad, ám jó eséllyel élete végéig sántikálni fog – mesélt a felkavaró részletekről Fiáth Szilvia.

Meg nem erősített információnk szerint a kutyát kegyetlenül megkínzó férfi később rátámadt két felnőtt férfira is, egyikük az állatkínzás szemtanúja volt. Úgy tudjuk, hogy a férfit bilincsben vitték el a rendőrök. Szintén meg nem erősített információ alapján úgy tudjuk, hogy az állatkínzó biztonsági őrként dolgozik egy közintézményben.