full screen background image
Keresés
2019 március 24 - vasárnap
  • :
  • :

Egy önző világban dolgoznak másokért – ápolónőket ismertek el

Egy önző világban dolgoznak másokért – ápolónőket ismertek el

2016.05.14. A Tolna Megyei Balassa János Kórház nyolc ápolónője részesült elismerésben az Ápolónők nemzetközi napja alkalmából tartott ünnepségen, péntek délelőtt a Vármegyeházán.

Gliedné Tillmann Erzsébet, a Tolna Megyei Balassa János Kórház ápolási igazgatója köszöntőjében elmondta, május 12 az Ápolónők nemzetközi napja, mely az olyan hivatástudattal dolgozó ápolónők, mint Florance Nightingale, vagy Kossuth Zsuzsa szakmai, szellemi örökségének továbbvitelére emlékeztet. Az ápolási igazgató köszöntőjében arra biztatta a jelenlévőket, hogy továbbra is legyenek büszkék hivatásukra, arra, hogy mások megsegítéséért dolgoznak.

Hozzátette: bízik benne, hogy az ápolói hivatás fontossága a döntéshozók számára is egyértelművé válik, valamint abban, hogy a szakmában dolgozók elismeréséért a jövőben nem kell kiállni, hanem evidencia lesz.

Dr. Németh Csaba, a kórház főigazgatója beszédében többek közt arról szólt, hogy munkájuk közben az ápolók nap mint nap találkoznak bántó magatartással, ám a munkát ilyen körülmények között is folytatni kell. Mint mondta, manapság a másik ember szeretete kevésbé számít értéknek, az emberek számára saját maguk a legfontosabbak. Ebben a világban kell keresniük a boldogulást az ápolónőknek, akik számára a másik ember tisztelete alapvető érték.

apolok-napja-szekszard-2016-2Dr. Németh Csaba, (balról) Ács Rezső, a mikrofonnál Gliedné Tillmann Erzsébet. Fotó: Kadarka.net

Hiszek abban, hogy az ápolónők képesek arra, hogy sóként fűszerezzék a mindennapokat – fogalmazott, majd arra bátorította a megjelenteket, hogy az embert próbáló leterheltség és lelki megpróbáltatások ne szegjék kedvüket a hivatástól.

A Vármegyeháza dísztermében összegyűlt ápolónőket Ács Rezső Szekszárd polgármestere is köszöntötte. A politikus arról is szólt, hogy a Modern Városok program keretében a szakképzés erősítése mellet is kiáll az önkormányzat. Hozzátette: szeretnék, ha az egészségügy területén is több szakembert képeznének.

Ezt követően a Szociális Szakképző Iskola diákjai adtak műsort, majd dr. Németh Csaba, Gliedné Tillmann Erzsébet és Ács Rezső átadta az elismeréseket.

Főigazgatói dicséretben részesült Balázs Márta, Bitay Szilvia, Kurucz Béláné, Marokityné Lantos Mária, Mészáros Ivett, valamint Patkó Andrásné, illetve Tóth Szilvia. A Magyar Ápolási Egyesület szakmai díját az idén Nagy Judit Krisztina csecsemő- és gyermekápoló kapta.

A díjazottak méltatása

Nagy Judit Krisztina 1994.08.15-től dolgozik a kórházban, munkáját elhivatottsággal, nagy szeretettel és megbízhatóan végzi. Munkája mellett kollégái mindig számíthatunk a közösségi munkájára, a munkatársai körében nagyon kedvelt, bármikor számíthatnak a segítségére. Rendszeresen vesz részt  szakmai fejlődését elősegítő továbbképzéseken és konferenciákon.

Nagy Judit Krisztina (jobbról). Fotó: Kadarka.net

A Szülészet-nőgyógyászat osztályon dolgozó Nagy Judit Krisztina szakmai munkája a pályakezdő kollégái betanításában is példamutató, az édesanyák visszajelzése alapján is méltó a szakmai elismerésre, kitüntetésre.

Balázs Márta 1985 augusztusa óta dolgozik a Balassa János Kórházban, mely iskolái befejezése óta az első munkahelye. A gyakorlati tapasztalatok megszerzése után 1986-88 között elvégezte a szövettani asszisztensi iskolát Győrben, amit 1988-89 között a budapesti cytológus szakasszisztensi iskola elvégzése követett.

Azóta is cytológus előszűrő szakasszisztensként tevékenykedik az intézményben, gyarapítva a Pathológiai osztály szakmai elismerését.

Balázs Márta (jobbról). Fotó: Kadarka.net

Az intézmény társ osztályaival nagyon jó kapcsolatot alakított ki, munkáját mindig pontosan, kellő figyelemmel, odaadással és lelkiismeretesen végzi. Tudását folyamatosan gyarapítja, nyitott a szakmai változásokra. Megszerzett tapasztalatait szívesen, készségesen adja át az új kollégáknak. Mindig segítőkész és megbízható szakember.

Bitay Szilvia ápolási asszisztens 1998.08.03-óta dolgozik kórházunkban. Az elmúlt 18 évben a betegek számára biztonságot nyújtó határozottsággal és elkötelezettséggel végezte és végzi munkáját. Munkabírása fáradhatatlan, teljesítménye mindig maximális, az általa végzett ápolói munka példamutatóan precíz. A betegekkel empatikus, a fiatal kollégákat felkarolja.

Bitay Szilvia (jobbról). Fotó: Kadarka.net

Munkáját önzetlenül, töretlen hittel végzi napjainkban is. Az osztály otthonosabbá tételéről pedig szabadidejében készített tárgyakkal gondoskodik.

Kurucz Béláné 40 éve dolgozik az intézményben, hamarosan nyugdíjba vonul. Pályafutását szülésznőként kezdte 1976-ban, 1981-től a szülészet-nőgyógyászati műtőben, dolgozott mint műtősnő.

1993-tól a műtői csapat szakmai vezetőjeként végezte feladatait a zökkenőmentes betegellátás érdekében. Szervezőkészségének, emberi hozzáállásának köszönhetően a napi műtői beosztások, a sürgős műtétekhez való rendelkezésre állás soha nem ütközött akadályba. Természetesen a napi műtői munkából is kivette a részét, emellett a szükséges eszközök, anyagok beszerzésében a javítások megszervezésében is helyt állt.

Kurucz Béláné (balról). Fotó: Kadarka.net

A kórház életében a középvezető szakdolgozók csapatának aktív tagja, mind vezetőtársaival, mind a beosztott asszisztensekkel jó kapcsolatot ápolt a mellett hogy a szakmai szabályok betartását megkövetelte. Következetességével, konzekvens megbízhatóságával, jó probléma megoldó és kompromisszum-képességével a konfliktusok vállalásával és azok megoldásával követendő példát mutatott.

A 40 év alatt a szakmai elkötelezettsége töretlen maradt. Kurucz Béláné odaadó, humánus, segítőkész, a másokra való odafigyelés jellemzi.

Marokityné Lantos Mária 2011.01.01-től dolgozik a kórház Belgyógyászati utókezelő osztályán (volt Palánki 5-ös pavilon). Segédápolóként kezdett dolgozni, gyakorló ápoló 2011 januárjában lett, 2013-ban pedig megszerezte az ápolói képesítést. Tovább képezte magát, így 2016 februárjában geriátriai szakápolói képesítést kapott.

Marokityné Lantos Mária (jobbról). Fotó: Kadarka.net

Lelkiismeretes, empatikus mind a betegekkel, hozzátartozókkal, mind pedig a kollégákkal. Folyamatosan képzi magát. Megbízható, munkáját felelősséggel végzi, szakmaszeretete példás. Kedvességével, segítőkészségével és szakmai tudásával nagymértékben hozzájárul az idős, beteg emberek gyógyulásához.

Mészáros Ivett 1997.10.01-én kezdett dolgozni a Balassa János Kórházban. Ápolási asszisztensként lelkiismeretesen ápolta a betegeket, szakmailag mindig igyekezett a legjobb tudása szerint eljárni. 2007.06.15-én sikeres ápolói vizsgát tett, 2013.04.17-én pedig egészségügyi gyakorlatvezetői képesítést szerzett. Rövidebb megszakításokkal az elmúlt 19 évben a Tüdőgyógyászati osztályon dolgozott, jelenleg egészségügyi gyakorlatvezetői és gazdasági nővéri beosztásban tevékenykedik.

Mészáros Ivett. Fotó: Kadarka.net

Mészáros Ivett az osztályon eltöltött évek alatt munkáját mindig nagy odafigyeléssel, precizitással és lelkiismeretesen végezte és végzi a mai napon is. Tudása legjavát adja nap, mint nap, példát mutatva ezzel régi és új dolgozónak, tanulónak egyaránt A kollégák mindig számíthatnak segítő készségére. Határozott fellépésű, empatikus, jó probléma felismerő és megoldó képességgel rendelkezik. Ivett nagy hangsúlyt fektet tudásának szinten tartására, szakma specifikus, és egyéb ápolásszakmai továbbképzések meghallgatásával.

Patkó Andrásné, Gyöngyi 1976-ban végzett, mint csecsemő- és gyermekápoló, majd a helyi csecsemőotthonban helyezkedett el 1984-ig. Egy kitérő után 2000-ben kezdett a Gyermekgyógyászati osztályon dolgozni, mint gazdasági nővér. 2002-ben felsőfokú végzettséget szerzett. Koraszülött részlegen teljesített több alkalommal ágy melletti munkát.

apolok-napja-szekszard-2016-3Patkó Andrásné. Fotó: Kadarka.net

Gazdasági nővérként az osztály kincstárnoka, munkája során szoros kapcsolatot ápol az intézmény logisztikai és műszaki osztályával. Gazdasági összekötő szerepe sokrétű, melynek minden körülmények közt igyekezett megfelelni.

Munkáját töretlen lelkesedéssel, odaadón végzi, nagy munkabírás, terhelhetőség jellemzi.

Tóth Szilvia 1989-ban végzett általános ápoló és asszisztensként – még ez évben, 1989. augusztus 1-én kezdett dolgozni a II. sz. Belgyógyászati Osztályon, három műszakos nővérként. 1991-ben elvégezte a felnőtt szakápolóit, 1993-ban került az Endoszkópiára, 1996-ban endoszkópos szakasszisztensi végzettséget szerzett.

Tóth Szilvia. Fotó: Kadarka.net

Munkabírása, megbízhatósága, kollegialitása példaértékű. Munkáját hivatásának tekinti, kiváló empátiás készséggel rendelkezik, segítőkészsége és kedvessége mind a betegek és hozzátartozók, mind a kollégák számára példamutató.

Az endoszkópia speciális műszerigényét évek óta precízen, pontosan koordinálja, logisztikailag irányítja. A 2014-es strukturális változásnál az osztály az Endoszkópiától való különválás során oroszlánrészt vállalt a munkából. Szakmai és emberi kapcsolattartása kifogástalan, a kórházi osztályokkal és a betegekkel való együtt működése példaértékű. A szakma specifikus protokollok kidolgozásában aktívan részt vett. 27 éve a II. Belgyógyászati osztály dolgozója, ez az első munkahelye.

Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close