full screen background image
Keresés
2018 május 26 - szombat
  • :
  • :

Átlagon felüli tájékozottságról tettek bizonyságot a klímaváltozásról a kölesdi fiatalok

Átlagon felüli tájékozottságról tettek bizonyságot a klímaváltozásról a kölesdi fiatalok

2017.06.12. Kölesden folytatódott szombaton a Klímariadó Tolna megyében rendezvénysorozat.

A Tolna Megyei Önkormányzat klíma-szemléletformálási programsorozatának legutóbbi állomása a IX. Kölesdi Falunap rendezvényeivel együtt volt a Művelődési Ház udvarában, június 10-én, szombaton – tudtuk meg a Zöldtárs Alapítványtól.

A Zöldtárs Alapítvány sátrát leginkább a fiatalok, diákok látogatták, akik a tesztek, kérdőívek kitöltése során a klímaváltozással kapcsolatban átlagon felüli tájékozottságról tettek bizonyságot. A legtöbb „ökológiai lábnyom” tesztet viszont a felnőttek töltötték ki és általában büszkén hallgatták a kedvező értékelést.
Nemcsak a délutáni eső, hanem az érdeklődés is sok fiatalt csalt be a dr. Bubó és a környezetvédelem című film vetítésére.

Mint azt megírtuk, a Tolna Megyei Önkormányzat megbízásából készülő klímastratégiához kapcsolódóan a Zöldtárs Alapítvány a megye 15 településén tart klímaváltozással kapcsolatos rendezvényeket.

Eddig Bogyiszlón, Dombóváron, Döbröközön, Nagymányokon, Pakson, Szekszárdon, Tamásiban, Tolnán és Kölesden tartották meg a szemléletformáló rendezvényt, melyből összesen hatot tartanak még.

Az alapítvány munkatársai június 24-én Zombán, július 1-jén Bátaszéken, augusztus 20-án Hőgyészen, augusztus 27-én Szekszárdon, szeptember 16-án Nagyszékelyen, szeptember 22-én pedig Bonyhádon várják majd az érdeklődőket.

Fotó: Zöldtárs Alapítvány
Read previous post:
Close