full screen background image
Keresés
2018 november 17 - szombat
  • :
  • :

Az E.on idén is felfüggeszti az ünnepekre a számlatartozások miatti kikapcsolásokat

Az E.on idén is felfüggeszti az ünnepekre a számlatartozások miatti kikapcsolásokat

2017.12.02. Az elmúlt évek gyakorlatához hasonlóan az E.on csoport felfüggeszti a tartós számlatartozások miatti kikapcsolásokat lakossági ügyfeleinél az ünnepi időszak alatt. A Nemzeti Közművek közölte: kiterjeszti a kikapcsolási moratóriumot az áramszolgáltatásra is.

2018hirdetés

Az E.on szerdai, MTI-nek küldött közleménye szerint a tartós számlafizetési gonddal küzdő családok helyzetének segítésére szüneteltetik a 63 napot meghaladó tartozás miatti kikapcsolásokat a december 15. és 2018. január 7. közötti ünnepi időszakban.

Mint írták, ezzel az évek óta önként vállalt kikapcsolási moratóriummal kíván a vállalat csoport hozzájárulni ahhoz, hogy a karácsony és a szilveszter körüli ünnepi időszakban minden ügyfele számára biztosított legyen az áramellátás. A kikapcsolási eljárás felfüggesztése azokra a lakossági ügyfelekre érvényes, akik az E.on Energiaszolgáltató Kft.-vel állnak szerződéses viszonyban. Az önkéntes vállalás más energiakereskedővel szerződött, illetve nem lakossági ügyfelekre nem vonatkozik.
A Nemzeti Közművek a villamos energia üzletágában is önkéntes kikapcsolási moratóriumot vállal december 16. és 2018. január 7. között, hogy az ünnepi időszakban a fogyasztók ne maradjanak szolgáltatás nélkül.

A szolgáltató szerdai közleménye szerint a kikapcsolási moratórium nem csak a védett fogyasztókra, hanem a 60 napon túli számlatartozást felhalmozó lakossági ügyfelekre is vonatkozik, a társaságcsoport nem lakossági ügyfeleire azonban nem.

A NKM Nemzeti Közművek Zrt. kedden közölte, hogy önkéntes kikapcsolási moratóriumot vállal a lakossági földgázszolgáltatásra december 16. és 2018. január 7. között.

MTI
Read previous post:
Close