full screen background image
Keresés
2019 augusztus 22 - csütörtök
  • :
  • :

Az „egészség jegyében” versenyeztek a diákok Szekszárdon

Az „egészség jegyében” versenyeztek a diákok Szekszárdon

2018.11.07. 2010 óta szervezi meg közösen a Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezete és a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a „Fiatalokkal az egészségért” elnevezésű vetélkedőjét szekszárdi középiskolások számára. A keddi versenynek a szekszárdi Új Nemzedék Központ Közösségi Tér, ismertebb nevén a Placc adott otthont.

A vetélkedő célja a fiatalok egészséges életmódra nevelése, egészségügyi, katasztrófavédelmi ismereteinek bővítése. Az idén a versenyzőknek hat feladat során kellett bizonyítaniuk tudásukat, ügyességüket, rátermettségüket. Volt teszt és keresztrejtvény, a tanulóknak tisztában kellett lenniük azzal, hogy melyik szervük hol található és milyen funkciókat lát el, magyarázkodniuk is kellett, és az is kiderült, hogy melyik csapat a legsportosabb.

A dr. Grósz László urológus főorvos, dr. Balázs Gábor tű. ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató, illetve dr. Ackermann Zsuzsanna tű. alezredes, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője alkotta háromtagú zsűri szigorú pontozását követően kialakult a sorrend, melyből a Bezerédj István Szakközépiskola „Ozmózis” nevű csapata került ki győztesen.

A második és harmadik helyezett között mindössze egy pont döntött, a képzeletbeli dobogó második fokára az I. Béla „Fitt-lesz” elnevezésű formációja, míg a harmadikra az egészségügyisek „Mentőangyalok” nevezetű triója álhatott fel. Az Ady „Anti-biotikum” és a Kolping „Vércsék” nevű csapata sem sokkal maradt le a dobogósoktól.

Az idén sem távozott senki üres kézzel, az érméket, okleveleket és díjakat Szikla József, a Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezetének vezetője adta át. A győztes csapatnak a Tolnai Népújság különdíjat ajánlott fel, melyet Hanol Erzsébettől vehettek át.

Forrás/fotó: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Read previous post:
Close