full screen background image
Keresés
2019 december 5 - csütörtök
  • :
  • :

Az elsők között számlázhat az NHKV nevében az Alisca Terra

Az elsők között számlázhat az NHKV nevében az Alisca Terra

2016.07.26. Tolna megye 42 ezer háztartásába péntekig postázza a második negyedévi hulladékgazdálkodási közszolgáltatási számlákat a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (NHKV) nevében az Alisca Terra Nonprofit Kft. – hangzott el Szekszárdon, sajtótájékoztatón kedden.

A dél-dunántúli régióban elsőként, országosan pedig az elsők között számlázhat az NHKV nevében a szekszárdi önkormányzat hulladékgazdálkodási cége – közölte Artim Andrásné, a társaság ügyvezető igazgatója.

A számlákkal együtt kerül a borítékokba az NHKV tájékoztató anyaga a hulladékszállítási díj jövőbeni befizetéséről. Ebben szerepel, hogy csoportos beszedési megbízás esetén a bank automatikusan módosítja a megbízás kedvezményezettjének adatait.

Artim Andrásné hangsúlyozta: sehol sem emelkedett a szolgáltatás díja, településtől függően a negyedéves – összesen 245 millió forint értékben kibocsátott – számlák összege 4700 és 5300 forint között mozog, a fizetési határidő a szokásos nyolc helyett 15 napra nő. Vélekedése szerint a számlák kiegyenlítése a lakosság számára nem jelent majd megterhelést. A júliusi, augusztusi és szeptemberi díjakat tartalmazó harmadik negyedévi számlát október elején kapják meg a közműcég szolgáltatási területén élők.

Appelshoffer Ágnes (Fidesz-KDNP), Tolna polgármestere az eseményen elmondta: függetlenül attól, hogy díjat nem szedtek a szolgáltatásért, az időszakban hiba nélkül működött a lakossági hulladékszállítás.

Artim Andrásné újságírói kérdésre válaszolva kifejtette: a számlákon már az NHVK számlaszáma szerepel, az állami cégtől az Alisca Terra NKft. szolgáltatási díjelőleget kapott, működésüket tudták finanszírozni, cégük pedig nem számít “nagy mennyiségű kintlévőség” keletkezésére.

MTI

*  A kép illusztráció
Read previous post:
Close