full screen background image
Keresés
2017 február 26 - vasárnap
  • :
  • :
Vakok és Gyengénlátók Tolna Megyei Egyesülete

Az „Év Bortermelőjével” készített riportot az Echo TV Szekszárdon

Az „Év Bortermelőjével” készített riportot az Echo TV Szekszárdon

2016.12.18. Szekszárdon járt az Echo Televízió stábja, mely Mészáros Pállal beszélgetett abból az alkalomból, hogy a borász elnyerte az „Év Bortermelője Magyarországon 2016.” díjat.

Az Echo TV stábja a Mészáros család Kossuth Lajos utcai borházánál és az ugyanott található 250 éves pincében beszélgetett Mészáros Pállal a pincészetről, a szekszárdi borokról és arról, hogyan lett borász. A riportban természetesen szóba került a kadarka, így a borász által jegyzett „Mészi Kadarka” és a bikavér is. Az is elhangzott, hogy utóbbi elnevezést Garay János szekszárdi költőnek köszönhetjük.

Mészáros Pál többek között azt is elmondta, hogy bár a város a borturizmusáról híres, a kultúrához is ezer szállal kötődik. Szekszárdon ugyanis több olyan közismert költő, Garay János mellett például Babits Mihály, vagy éppen Baka István született, akik műveikben sokszor írtak a szekszárdi borról. A műsorban ugyancsak megszólal Mészáros Pál fia, a szintén borász Mészáros Péter is.

Mészáros Pált egyébként éppen a héten köszöntött Ács Rezső Polgármester szintén abból a borász elnyerte az „Év Bortermelője Magyarországon 2016.” díjat – kattintson!

Mészáros Pál nyerte el a 2016-os Év Bortermelője Magyarországon díjat – kattintson!

A képen Mészáros Pál. Archív fotó: Kadarka.net
Címkék: bor, borászat, kadarka, Mészáros Borház és Pince, Mészáros Pál, Mészáros Péter, szekszárdi bikavér
Close