full screen background image
Keresés
2019 február 19 - kedd
  • :
  • :

Az importált használtautók többsége tíz évnél idősebb

Az importált használtautók többsége tíz évnél idősebb

2016.05.30. Az év első harmadában közel 45 ezer használt autó özönlött be az országba, amelyek 61,5 százaléka legalább tízéves – közölte a Használtautó.hu autós portál kedden, azaz továbbra sem fiatalodnak az importált használtautók.

A közlemény szerint ez az az életkor, amelyre a nagyobb kategóriákban is van fizetőképes magyar kereslet. Ugyanakkor összefügg ezzel a kilométeróra-tekerése, és az utólag felfedezett műszaki problémák miatt felvetődő pótlólagos költségek, mivel az öreg autó előéletének sokkal nehezebb utánajárni.

A presztízsmárkák súlya viszont évről évre lassan csökken, az Audi-BMW-Mercedes hármas immár csak 21,2 százalékát teszi ki a behozatalnak, szemben a 2014-es 25,1 százalékkal. Általánosságban is csökken a koncentráció a márkák tekintetében: két éve az első nyolc leggyakoribb autómárka még a teljes sokaság 68 százalékát adta, most ez az érték már csupán 64 százalék. A BMW a másodikról a negyedik helyre csúszott, míg a Mazda a 11.-ről a hetedik helyre ugrott.

A portál adatai szerint tavaly április végéig 36 100 használt személyautót importáltak Magyarországra, ez idén már 44 700 felett jár. Egyedül áprilisban 12 ezer használt járművet regisztráltak az országban. A Használtautó.hu szakértői szerint év végéig mintegy 150 ezer használt autó érkezik majd az országba a 2015. évi 122,6 ezer után.

MTI
Read previous post:
Close