full screen background image
Keresés
2019 szeptember 22 - vasárnap
  • :
  • :

Az Omega együttessel „készített bort” az Eszterbauer Borászat és a Takler Pince

Az Omega együttessel „készített bort” az Eszterbauer Borászat és a Takler Pince

2018.11.29. Omega Testamentum néven készített szekszárdi vörös cuvée-t az Eszterbauer Borászat és a Takler Pince. Az Omega készülő új albumának nevével megegyező elnevezésű bort az együttes tagjai és Eszterbauer János, valamint Takler Ferenc borász mutatta be csütörtök délután a Garay Élménypincében.

A bor elkészítésére az Omega együttes kérte fel régi borász barátait, Eszterbauer Jánost, illetve Takler Ferencet.

Eszterbauer János borász, az Eszterbauer Pincészet tulajdonosa elmondta, a 2017-es Omega testamentum kékfrankos, cabernet sauvignon és cabernet franc, valamint merlot borok házasításával készült. Tudatta, a bor azért is különleges, mert mindössze 670 palack készült belőle. Azt tanácsolta azon szerencséseknek, akik hozzájutnak a borhoz, hogy hagyják még érni és 2019. karácsonya előtt ne bontsák fel. Hozzátette, a bor 3-4 év múlva éri majd el a csúcsát.

Eszterbauer János arról is szólt, úgy véli, hogy a bor a maga nemében ugyanolyan jó, mint amilyen jó az Omega együttes a rock műfajában. Azt is megosztotta, hogy Takler Ferenccel együtt büszke rá, hogy az Omega tagjainak közeli barátai lehetnek és ezáltal megszülethetett a bor.

Takler Ferenc borász arról beszélt, hogy a csúcsbor megalkotásakor egy a szekszárdi bikavérhez hasonló – érzéki – bor elkészítése volt a cél. Hozzáfűzte, a házasítás, máris szép sikert aratott, bár ez minden bizonnyal az Omega együttes hírnevének is nagyban köszönhető. A borász azt is elárulta, hogy a cuvée-ben található kékfrankos a bátaszéki Szenta-dűlőben, Kóbor János néhai nagyapjának szőlőjében termett. Zárásként elmondta, könnyen elképzelhető, hogy a nemrég elkészült cuvée után folytatás is következik.

A bátaszéki felmenőkkel rendelkező Kóbor János, az Omega frontembere a Testamentum című albumról annyit árult el, hogy egyelőre készülőfélben van. Humorosan megjegyezte, mire a Testamentumból óbor lesz, addigra elkészül az új Testamentum – album – is.

Ács Rezső polgármester a sajtótájékoztatón megköszönte az együttesnek, hogy szekszárdi koncertjeikkel maradandó élménnyel gazdagították a szekszárdiakat, környékbelieket és minden résztvevőt. Hozzátette, reméli, hogy szívesen térnek vissza Szekszárdra.

A bort a Garay Élménypincében lehet megvásárolni.

Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close