full screen background image
Keresés
2020 június 30 - kedd
  • :
  • :

Az ország egyik legkorszerűbb öltöző komplexumát avatták fel

Az ország egyik legkorszerűbb öltöző komplexumát avatták fel

2015.11.12. Ünnepélyes keretek között avatták fel az ország egyik legmodernebb öltöző komplexumát csütörtök délután a szekszárdi sportpályán.

Az önkormányzat határozott célja, hogy olyan sportközpontot hozzon létre a városban, melynek révén Szekszárd egyfajta edzőközponttá válhat. Ennek a folyamatnak fontos állomása az elkészült épületegyüttes – mondta ünnepi beszédében Ács Rezső, Szekszárd polgármestere. Emlékeztetett, korábban elkészült három műfüves focipálya, egy nemzetközi szintű atlétikapálya, az élményfürdő és a jégpálya.

A városvezető hangsúlyozta, az épület nagyszerű példája a szekszárdi összefogásnak. Hiszen helyi vállalkozók építették meg szekszárdi tervezők terveit. A komplexumról szólva elmondta, nemcsak felújították a régi épületet, hanem jelentősen ki is bővítették azt. A polgármester szerint mintegy ezer embert érint a felújítás, ugyanis ennyien fogják használni az épületet. Az öltöző komplexum a labdarúgókon túl az atléták és a hobbi szinten sportolók, például a futók számára is rendelkezésre áll.

A fejlesztéstől azt is reméli az önkormányzat, hogy vonzóbbá válik a sportolás, többen fognak sportolni Szekszárdon, ahol ezáltal több tehetséget lehet kinevelni. Így az új komplexum egyben a jövőbe vetett bizalom jele is – mondta zárásul Ács Rezső.

Fotó: Kiss Albert

Az új öltözők elkészülte és átadása jelentős pillanat a város, illetve a sportkedvelők életében – tudatta Horváth István, a térség országgyűlési képviselője. Az épületegyüttes sok sportkedvelő örömére szolgál majd és hozzájárul az egészséges életmód fenntartásához. Megemlítette, hogy a fejlesztés megvalósításában nagy segítséget jelentett az, hogy a kormány átvállalt bizonyos jellegű adósságokat az önkormányzatoktól. Hozzátette: a következő cél az új uszoda építése, melyhez még 400-500 millió forintra van szükség.

Országosan is csak kevés csapat dicsekedhet ilyen korszerű öltöző komplexummal – mondta az átadón Kárpáti Zoltán, a  Szekszárdi UFC elnöke (SZUFC). A beruházás értéke mintegy 250 millió forint, melyből 165 millió forintot a látványsportok fejlesztésére felhasználható TAO-pénzből fedeztek, a maradék 80 milliót pedig a szekszárdi önkormányzat biztosította – számolt be a SZUFC elnöke.

Mint mondta, a régi 600  négyzetméteres épületet, nemcsak teljesen felújították, hanem 1200 négyzetméter alapterületűre bővítették. Megújult az elektromos- és szennyvízelvezető rendszer és új tűzivíz hálózat is épült. Külső hőszigeteléssel is ellátták az épületegyüttes, melynek helyiségeiben mozgásérzékelőkkel ellátott világítás gondoskodik az energiatakarékosságról.

Fotó: Kiss Albert

Az épületben külön öltöző áll rendelkezésre a helyi-, illetve a vendégcsapat részére, de van két bírói- és egy edzői öltöző is, illetve egy akadálymentesített-, és kilenc további öltöző  is. Ezen kívül edzőterem, konyha és egy ahhoz tartozó étkező rész, valamint orvosi szoba, klubszoba is található az öltöző komplexumban – mondta Kárpáti Zoltán, aki Szent Györgyi Alberttől kölcsönzött idézettel zárta mondanivalóját:

A sport a játék alatt tanítja meg az embert rövid idő alatt a legfontosabb polgári erényekre: az összetartásra, az önfeláldozásra, az egyéni érdek teljes alárendelésére, a kitartásra, a tettrekészségre, a gyors elhatározásra, az önálló megítélésre, az abszolút tisztességre, és mindenekelőtt a “fair play”, a nemes küzdelem szabályaira. (Szent Györgyi Albert)

Az ünnepi beszédek után Ács Rezső polgármester, Horváth István országgyűlési képviselő és Kárpáti Zoltán elnök ünnepélyesen átvágta a nemzeti színű szalagot, ezzel hivatalosan is átadva az új negyedmilliárdos épületegyüttest.

A legfelső képen az ünnepélyes szalagátvágás Fotó: Kiss Albert
Read previous post:
Close