full screen background image
Keresés
2019 február 16 - szombat
  • :
  • :

Az új uszodával kapcsolatosan is döntött a közgyűlés Szekszárdon

Az új uszodával kapcsolatosan is döntött a közgyűlés Szekszárdon

2018.02.02. Az új szekszárdi sportuszodával kapcsolatosan is döntött legutóbbi ülésén a közgyűlés.

opel-bannerhirdetés

A képviselő-testület jóváhagyta a Modern Városok Programban megvalósítandó Szekszárdi Sportuszoda komplett kiviteli munkáira vonatkozó közbeszerzési eljárás lefolytatását. Egyben felhatalmazták a polgármestert a közbeszerzési eljárás lefolytatásához szükséges, az önkormányzat és a Szekszárdi Sportközpont Nkft. közötti konzorciumi megállapodás megkötésére és az alapján az eljárás lefolytatására. A közbeszerzési eljárás a város önkormányzata és sportközpont közös közbeszerzéseként valósul meg.

Mint azt megírtuk, Horváth István megyei jogú városok fejlesztéséért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője decemberben jelentette be, hogy az új uszoda alapkövét 2018. tavaszán helyezik el.

Az előterjesztésben az is olvasható, hogy a kormány 2017. november 29-i ülésén úgy döntött, hogy a szekszárdi sportfejlesztések közül az uszoda megvalósítására biztosítja a szükséges forrásokat. Ennek megfelelően a kormány elfogadta a szekszárdi sportfejlesztések megvalósítása érdekében támogatás biztosításáról szóló 2079/2017 (XII.28.) Korm. határozatot. A támogatói okirat hamarosan aláírásra kerül és a jóváhagyás alapján utalják az önkormányzat részére a támogatást.

A Modern Városok Program keretében Szekszárdon az új, fedett városi uszoda megvalósítására 2 944 117 129 forint összegű központi költségvetési támogatást biztosítanak a város önkormányzata, mint megvalósító részére az alábbi ütemezés szerint: 2017-ben 49 999 965 forint,  2018-ban 1 148 071 659 forint, 2019-ben 1 746 045 505 forint.

Az új uszoda tervezési helyszíne a szekszárdi strand területe, melynek helye és műszaki paraméterei a város létesítményfejlesztési koncepciójának megfelelően kerültek meghatározásra. A Keselyűsi útról a Sport utcán lekanyarodva, a sportcsarnok mellett elhaladva érkezhetünk a sportközpont területére, ahol a 2012-ben átadott strandfürdő üzemel.

A Beruházás a Szekszárd 3803/4 hrsz-ú ingatlanon kerül megvalósításra, Szekszárd sportcélú létesítményeinek szomszédságában. A telek összesen 29.253 m2 területű, melyen 1.334 m2-en már üzemel a 2012-ben átadott Szekszárdi Családbarát Strand- és Élményfürdő. Az új uszoda tervezett alapterülete 2.457 m2. Az épület a tervek szerint a már meglévő strand főépülethez kerül jobb oldalról hozzákapcsolásra annak érdekében, hogy a létesítmények átjárhatóak legyenek.

Az úszásoktatás részére készül a 80 cm vízmélységű 8×16 méteres tanmedence. Tere közvetlenül kapcsolódik a nagymedencéhez és körüljárója három oldalon a szárazedzésekhez is ad felületet. Az előcsarnokból átlátható, így a növendékek kísérői követhetik az oktatást. A kismedence – bár közvetlen kapcsolata van a nagymedencével – egy teljesen elhatárolt terület.

A versenysport részére készül a 25×33 méteres, 200 cm vízmélységű, feszített víztükrű nagymedence. A 21×33 méter pályaigényű vízilabdát hosszában játsszák, míg az úszás részére keresztirányban 13×25 méter hosszú sáv fér el. A kétirányú használat teszi szükségessé a kétirányú lelátót. A tanmedence és az úszómedence egyidejű befogadó képessége 263 fő.

A Beruházás két fő célja az úszás és a vízilabda edzés-oktatás. A sportrendezvények, versenyek és mérkőzések megrendezéséhez szükséges a nézők, kísérők befogadása. A tervezett épület 254 fő néző befogadására lesz alkalmas. A szaunákhoz, valamint a beltéri medencékhez kapcsolódóan összesen 741 m2 pihenőfelület kerül kialakításra, tekintettel a szaunavilág 30 fős és a medencék 263 fős befogadó képességére.

Az előterjesztést itt találja – kattintson!

Forrás: szekszard.hu. A kép illusztráció.