full screen background image
Keresés
2018 április 20 - péntek
  • :
  • :

Benépesült a Prométheusz park a Városi Retro Majálison

Benépesült a Prométheusz park a Városi Retro Majálison

2017.05.02. Régen gyűlt össze annyi ember utoljára a Prométheusz parkban, mint hétfőn, a retro jegyében megtartott városi majálison.

polus_autohazhirdetés

Az elmúlt idők majálisainak emlékét idéző zenés ébresztővel kezdődött a hétfő a megyeszékhelyen. A zenés ébresztő a Szekszárdi Ifjúsági Fúvószenekar közreműködésével, a medinai radarszázad által biztosított teherautó platójáról szólt. A nem mindennapi „rakományt” szállító, katonai zöld színben tündöklő jármű végigjárta a város forgalmasabb pontjait, melyeken megállt, hogy a platón utazó zenészek ébresztőt adhassanak a környékbelieknek, úgy, ahogy az régen is szokás volt – tudtuk meg Kissné Hóner Magdolnától, a Babits Mihály Kulturális Központ művelődésszervezőjétől. Mint hozzátette, a visszajelzések alapján az ébresztőnek nagy sikere volt a szekszárdiak körében és a zenekar tagjai is örömüket lelték a cseppet sem szokványos „fellépésben”.

Szintén népszerűnek bizonyult a Fittlesz Egyesület zenés bemutatója, ami a régi TV-tornák hangulatát keltette fel a közönség azon tagjaiban, akik még emlékeznek a népszerű korabeli tévé műsorra. A Grimaszk Bábszínház „Hoppá” című szintén zenés előadásában olyan régi, mindenki által ismert mesehősök elevenedtek meg, mint Süsü a sárkány, vagy Pom Pom. A retro hangulatot a szekszárdi majálisok régi fellépője, a Tücsök zenés Színpad fokozta tovább, a 70-es, illetve a 80-as évek slágereivel.

Fotó: Kadarka.net

Szandi családi műsora is a retro jegyében zajlott. Pintácsi Alexandra – aki 28 évvel ezelőtt kezdte zenei pályafutását – kedvesen próbálta bevonni műsorába a Prométheusz parkban összegyűlt jókora hallgatóságot, akiktől azt is megkérdezte, emlékeznek-e még arra, hogy milyen ruhát viselt a kezdetek kezdetén. A nézők soraiból pedig többen is helyesen emlékeztek Szandi piros svájci sapkájára és piros alapon fehér pöttyös ruhácskájára. Szandi régi slágerei mellet egy anyáknapi dallal is kedveskedett hallgatóinak, akik szépen megtöltötték a parkot.

Kissné Hóner Magdolna elmondta, a résztvevők számát tekintve Szandi családi műsora volt a legnépszerűbb május elsejei program. Hozzátette, ebben az is közrejátszhatott, hogy délutánra valóban szép időjárás várta az érdeklődőket.

Fotó: Kadarka.net

Szintén délután lépett fel Hajdú Steve, aki humoros történeteket mesélt kabarészerű előadásában, mely a felnőttek részére szólt. A színész után az M6-Expressz Zenekar lépett fel, majd a Zanzibár adott koncertet, melyre szintén sokan voltak kíváncsiak.

A városi majális éjszakába nyúló utcabállal zárult, melyhez a Retróleum Zenekar szolgáltatta a talpalávalót. Repertoárjukból a 60-as, 70-es évek közismert klasszikusai hangzottak el. A zenekar előadásában többek között a Metro együttestől, az Illés-együttestől és az LGT-től hangzottak el dalok, melyekkel alaposan megmozgatták hallgatóikat.

A Prométheusz parkban természetesen játékokkal is várták a gyermekeket. Az ugrálóvár és a játszókamion mellett olyan régről ismerős retro játékok is megtalálhatók voltak, mint a klasszikus körhinta, a céllövölde, vagy a „sporthorgászat”, melyeket sok kisgyermek vett örömmel birtokba.

A vezető képen: szépen megtelt a Prométheusz park Szandi fellépésén. Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close