full screen background image
Keresés
2018 október 20 - szombat
  • :
  • :

Biciklitolvaj ellen javasolnak vádemelést a szekszárdi rendőrök

Biciklitolvaj ellen javasolnak vádemelést a szekszárdi rendőrök

2017.11.16. Vádemelést javasol a szekszárdi rendőrség egy helyi férfi ellen, aki ellopott egy lezárt biciklit.

2018hirdetés

Az 59 éves férfi 2017. március 29. és április 1. között ellopott egy lezárt biciklit egy szekszárdi üzlet elől. A rendőrök a nyomozás eredményeként azonosították, majd lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki a helyi férfit, aki a beismerte a kerékpárlopást. Vallomásában elmondta, hogy a biciklit időközben egy másikra cserélte. A rendőrök a kerékpárt megtalálták, lefoglalták, majd a sértettnek visszaadták – közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

A Szekszárdi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai a nyomozást befejezték, az ügy iratait vádemelési javaslattal az ügyészségnek a napokban átadták.

A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy a több éve működő „BikeSafe” program segítségével bárki számára adott a lehetőség, hogy a rendőrség munkatársai által nyilvántartásba vetesse a kerékpárját. Ennek részeként rögzítik a tulajdonosok személyi adatait, valamint a kétkerekűek legfontosabb műszaki jellemzőit is. A könnyebb azonosíthatóság érdekében fényképek is készülnek az országos adatbázisba kerülő kerékpárokról.

A „BikeSafe” program előnye, hogy a rendszerbe bekerült kerékpár ellopása esetén a sértett minden releváns paramétert rövid időn belül a nyomozó hatóság rendelkezésére tud bocsátani, növelve így a felderítés sikerességét.

* A kép illusztráció

 
Read previous post:
Close