full screen background image
Keresés
2019 május 23 - csütörtök
  • :
  • :

Biciklitolvaj ellen javasolnak vádemelést a szekszárdi rendőrök

Biciklitolvaj ellen javasolnak vádemelést a szekszárdi rendőrök

2017.11.16. Vádemelést javasol a szekszárdi rendőrség egy helyi férfi ellen, aki ellopott egy lezárt biciklit.

Az 59 éves férfi 2017. március 29. és április 1. között ellopott egy lezárt biciklit egy szekszárdi üzlet elől. A rendőrök a nyomozás eredményeként azonosították, majd lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki a helyi férfit, aki a beismerte a kerékpárlopást. Vallomásában elmondta, hogy a biciklit időközben egy másikra cserélte. A rendőrök a kerékpárt megtalálták, lefoglalták, majd a sértettnek visszaadták – közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

A Szekszárdi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai a nyomozást befejezték, az ügy iratait vádemelési javaslattal az ügyészségnek a napokban átadták.

A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy a több éve működő „BikeSafe” program segítségével bárki számára adott a lehetőség, hogy a rendőrség munkatársai által nyilvántartásba vetesse a kerékpárját. Ennek részeként rögzítik a tulajdonosok személyi adatait, valamint a kétkerekűek legfontosabb műszaki jellemzőit is. A könnyebb azonosíthatóság érdekében fényképek is készülnek az országos adatbázisba kerülő kerékpárokról.

A „BikeSafe” program előnye, hogy a rendszerbe bekerült kerékpár ellopása esetén a sértett minden releváns paramétert rövid időn belül a nyomozó hatóság rendelkezésére tud bocsátani, növelve így a felderítés sikerességét.

* A kép illusztráció

 
Read previous post:
Close