full screen background image
Keresés
2020 augusztus 4 - kedd
  • :
  • :

Sokan voltak kíváncsiak Bombera Krisztina szekszárdi előadására

Sokan voltak kíváncsiak Bombera Krisztina szekszárdi előadására

2016.12.15. Népes hallgatóságot vonzott a Vállalkozói Szalon vendége, Bombera Krisztina tudósító, szerkesztő, újságíró, aki szerda este tartott előadást a Hotel Merops Mészárosban.

Az ATV tudósítójaként Bombera Krisztinának a nyáron lehetősége nyílt arra, hogy részt vegyen az USA-ban a republikánus párt clevelandi, illetve a demokrata párt philadelphiai jelöltállító gyűlésén. Mint azt elmondta, ez egy újságíró számára ajándék, mert ez az egyetlen olyan helyszín, ahol négy évente, Kelet-európai újságíróként kapcsolatba tud lépni az USA olyan politikai szereplőivel, akikkel egyébként soha, semmilyen körülmények között nem tudna. A pártkonvenciókon azokkal a küldöttekkel találkozhat, akik a nagy amerikai pártok szavazóbázisát képviselik – fogalmazott Bombera Krisztina.

Mivel Bombera Krisztinának az idei volt a negyedik alkalom, amikor a jelöltállító gyűléseken részt vett, így jó viszonyítási alappal rendelkezik. Elmondta, az idei jelöltállító rendezvények a demokratáknál és a republikánusoknál is nagyon más légkörben teltek az előzőekhez képest. Előbbiek Bernie Sanders szenátor elkötelezett hívei voltak, akik nem kedvelték Hillary Clintont, akit végül a párt elnökjelöltnek állított. A republikánusoknál „a klasszikus szabadpiaci gazdasági elitet képviselő úriemberek helyett egy alulról jövő, más jellegű hátteret, demográfiát képviselő csoport volt jelen”, akik Donald Trump hívei voltak.

Élénk érdeklődés kísérte az előadást. Fotó: Kadarka.net

Bombera Krisztina azt is megosztotta, lehetősége volt politikai sztárokkal találkozni, mint Newt Gingrich, aki az Amerikai Egyesült Államok Kongresszusának képviselőházi elnöke volt, vagy filmsztárokkal, mint Susan Sarandon. Utóbbinak potyogtak a könnyei, amikor nem Sanders szenátor lett az elnökjelölt. Olyan lehetőségek ezek, amiket akárhány interjúkérelmet adna be, akkor se kapna meg – mondta el az újságíró.

A tudósító előadásában a hallgatóság részére élményeit kívánta bemutatni és tényeket szeretett volna vázolni, illetve ezeken át bemutatni, hogy mennyire más ma az amerikai társadalom. Hangsúlyozta, nem tiszte állást foglalni, vagy véleményt formálni. Újságíróként viszont küldetésének tartja, hogy felhívja a figyelmet a tények tiszteletének fontosságára és a tisztességes újságírás fenntartásának kötelességére.

Bombera Krisztina ezzel kapcsolatban elmondta, újdonság volt számára az amerikai választási kampány során az álhírek, hamis hírek és féligazságok óriási térnyerése a közösségi médiában és az álportálokon. Mint mondta, ezek mértékét és főként jelentőségét most ismerte fel. Szerinte közös feladatunk, hogy tudatos hírfogyasztóvá váljunk.

Illés Tamás, a Vállalkozói Szalon elnöke elmondta, a Szalon immár 17. évadát zárta az előadással, melyen közel kilencven vendég vett részt.

A vezető képen: Bombera Krtisztina és Illés Tamás. Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close