full screen background image
Keresés
2019 március 21 - csütörtök
  • :
  • :

Érmet nyert a Lajvér Borbirtok és a Dúzsi Pince Bordeaux-ban

Érmet nyert a Lajvér Borbirtok és a Dúzsi Pince Bordeaux-ban

2018.05.14. Két szekszárdi borászat három ezüstérmet nyert a 42. Challenge International du Vin borversenyen a franciaországi Bordeaux-ban.

Az április 20-án és 21-én megtartott rangos nemzetközi versenyen két ezüstérmet nyert a Lajvér Borház, melynek Lajvér Cüvée Blanc 2017, illetve Lajvér Rosé Cüvée 2017 borát ismerték el egy-egy éremmel. Ugyancsak ezüstérmet nyert Görögszó Cüvée 2013 borával Dúzsi Tamás és Családja Pincészete.

A magyar borászatok összesen 21 arany-, 16 ezüst-, és 4 bronzérmet szereztek a versenyen.

A Challenge du Vin-ről

A versenyt 1976 óta rendezik meg és mára Európa egyik legismertebb borversenye lett, ahol a többi nagy borversenytől eltérően, az előzetesen beregisztrált, borhoz értő nagyközönség zsűrizi a borokat.  A négy fős bíráló bizottságokat a verseny szervezői állítják össze az előzetesen regisztrált zsűritagokból. Ez általában egy-egy fő borászból, szőlészből, kereskedőből és jól tájékozott fogyasztóból áll. A versenyen közel negyven ország borászai méretik meg magukat 4000-nél is több mintával. A nevezett borok 25-30 százaléka kaphat érmet (arany-, ezüst- és bronzérmeket ítélnek oda).

* A kép illusztráció