full screen background image
Keresés
2019 március 25 - hétfő
  • :
  • :

Borvidék Félmaraton: még tüzesebb pokol Szekszárdon

Borvidék Félmaraton: még tüzesebb pokol Szekszárdon

2016.05.05. Még több előnevező, még pokolibb pálya a szombaton megrendezendő 7. Tolle Borvidék Félmaratonon.

Az embert próbáló szekszárdi terepmaratonra az idén közel ezerhatszázan neveztek előzetesen, míg tavaly ezernégyszáz volt az előnevezők száma. Így az idén is megdőlt a rekord e tekintetben – tudtuk meg Márkus István szervezőtől, a Borvidék Futóegyesület képviselőjétől. Szokás szerint a helyszínen is lehet majd regisztrálni, ezzel kapcsolatosan Márkus István elmondta, legfeljebb ötszázan tudnak még nevezni a versenyre.

Előzetesen mintegy háromszáz szekszárdi regisztrált a félmaratonra, melyre hagyományosan az ország minden tájáról érkeznek a futók. Így az idén is elmondható, hogy az indulók mintegy 80-85 százaléka vidékről érkezik Szekszárdra – derült ki Márkus István szavaiból.

A legtöbb előnevezés a leghosszabb, 28 kilométeres távolságra érkezett, ezt követi sorrendben a 21-, a 13-, majd 4-, és az 1 kilométeres távolság.

Aki azt gondolja, hogy a korábbi verseny nehézségi szintjét már képtelenség fokozni, az téved. Már csak azért is, mert az idén 28 kilométeres a leghosszabb versenytáv, ami közel öt kilométerrel több, mint a tavalyi leghosszabb távolság. Ám nemcsak a távolság lesz hosszabb, egyébként is sikerült emelni a nehézségi fokát a pályának, mely olyan dűlőket is magába foglal, ahol a Borvidék Félmaraton mezőnye még sosem futott.

Versenytávok: 1 km gyermek, 13 km egyéni, 21 km egyéni, 28 km egyéni, 28 km háromfős, 28 km páros, 4 km egyéni

A szervező jó időre számít, de azt mondta, esőben is megrendezik a 7. Tolle Borvidék Félmaratont. A szombati verseny előtt „Tésztapartira“ várják a résztvevőket a Garay téri Mangó Étterembe, a verseny után szokás szerint a Bodri Szőlőbirtokon lesz afterparty. Vasárnap pedig meglepetés programot szerveznek a résztvevők számára.

A részletes programleírást megtalálja a Kadarka.net programajánlójában – kattintson!

A Kadarka.net 6. Tolle Borvidék Félmaratonról szóló összefoglaló cikkét itt találja – kattintson!

A kép a 2015-ös Tolle Borvidék Félmaratonon készült. Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close