full screen background image
Keresés
2018 december 13 - csütörtök
  • :
  • :

Budapesten mutatkoztak be Tolna megye értékei

Budapesten mutatkoztak be Tolna megye értékei

2017.09.13. Harmadik alkalommal rendezték meg a Magyar Értékek Napját a hétvégén Budapesten, ahol egy napig egy helyen lehetett találkozni a 19 megye és hat határon túli régió értékeivel, szépségeivel.

2018hirdetés

Tolna megye pavilonjánál számtalan érdeklődő fordult meg és ismerkedett sokszínű kincseinkkel: a megye székely-sváb-szerb-magyar hagyományai mellett bemutatók sora bizonyította, bár kis megye vagyunk, értékeink gazdagsága hatalmas. Sárközi viselettel, rojtkötéssel, sióagárdi hímzéssel, bátai pöndőkötéssel, györkönyi zsinórhorgolással ismerkedhettek az érdeklődők, csöröge fánkot is ízlelhettek a szerencsések. A megye látnivalóit turisztikai kiadványok sora kínálta.

A rendezvény célja, hogy bemutassa a hazánkban és határainkon túl fellelhető mindazon szellemi, kulturális, természeti és tárgyi kincseket, melyek hozzájárulnak annak megéléséhez, hogy magyarnak lenni, magyarságunkra büszkének lenni, itt élni felemelő érzés!

Aki ellátogatott a hétvégi programra, bebarangolhatta és megismerhette a magyarság értékeit a számtalan kézműves foglalkozás, viseletbemutató, és koncertek segítségével.

A rendezvényt az NMI Művelődési Intézet szervezte.

Forrás: Tolna Megyei Önkormányzat. Fotó: Komjáthi Ágnes
Read previous post:
Close