full screen background image
Keresés
2019 február 24 - vasárnap
  • :
  • :

Családi közlekedésbiztonsági vetélkedőt tartanak Szekszárdon

Családi közlekedésbiztonsági vetélkedőt tartanak Szekszárdon

2016.05.08. Az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Baleset-megelőzési Bizottság idén is meghirdette a „Közlekedik a család” elnevezésű közlekedésbiztonsági vetélkedősorozatot.

A Tolna megyei vetélkedőt május 28-án szombaton tartják a Tolna Megyei Baleset-megelőzési Bizottság és a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság szervezésében Szekszárdon, reggel nyolc és délután három óra között a Tesco hipermarket áruház parkolójában. A közlekedésbiztonsági versenyre, a vetélkedő ideje alatt is jelentkezhetnek a családok, melyek 6-17 év közötti gyermeket nevelnek és legalább az egyik szülőnek van „B” kategóriára érvényes vezetői engedélye A versenyen való részvétel ingyenes – közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

A család tagjai két KRESZ tesztlapot töltenek ki, majd az egyik szülő egy vezetéstechnikai pályán teljesít különféle feladatokat gépjárművel, párja pedig elsősegélynyújtó alapismereteiről ad számot. Közben a gyermek és az egyik szülő ügyességi pályán kerékpározik, valamint a kétkerekű kötelező felszereléseivel kapcsolatos feladatot teljesíti.

A családok regisztrációja és versenyeztetése folyamatosan történik, az eredményhirdetés a versenyt követően 13 órakor várható.

Az első három helyezett család értékes díjakat vehet át. A győztes család képviseli megyénket a június 18-19-én Budapesten megrendezendő országos döntőn. Az országos verseny fődíja egy Skoda Rapid Spaceback típusú személygépkocsi, de valamennyi család értékes nyereménnyel térhet haza. Az érdeklődők elektronikus úton, a www.kozlekedikacsalad.hu internetes portálon vagy személyesen a vetélkedő napján, a területi verseny helyszínén jelentkezhetnek.

A kép illusztráció
Read previous post:
Close