full screen background image
Keresés
2018 április 23 - hétfő
  • :
  • :

Csehországban is remekelt az AC Bonyhád

Csehországban is remekelt az AC Bonyhád

2017.05.10. Csehországban, a Morva folyó melletti Hodonínban rendezték meg az idei Olimpiai Reménységek Versenyét, amelyen cseh, magyar és szlovák sportolók vettek részt.

polus_autohazhirdetés

Az ifjúsági és serdülő korosztály részére már hosszú évek óta rendez versenyt a Cseh Atlétikai Szövetség. A találkozó jó felkészülést biztosít a fiatalok számára a korosztályos európai és világversenyekre történő felkészülésben. A korábbi években is vettek részt a versenyen az AC Bonyhád versenyzői közül. Néhány évvel ezelőtt Bartha Dávid is itt futott először figyelemre méltó eredményt (200 m), amelyet többszörös ifjúsági, junior és felnőtt válogatottság követett, sok bajnoki érem, felnőtt és korosztályos EB, illetve VB részvétel mellett.

A népes magyar küldöttség tagjai voltak az AC Bonyhád képviselői is. Az idei versenyen Csábrák Jánost edzőt a középtávfutók segítésére kérte fel az atlétikai szövetség. Két tanítványával utaztak a versenyre. Mindketten remekül szerepeltek. Varga Lőrinccel a Nairobiban (Kenya) tartandó Ifjúsági VB-re készülnek. Lóci 800 m-en szinte végig vezetve, magabiztos győzelmet aratva futott egyéni csúcsot (1:54,84 p). Egyre közelebb kerül a VB nevezési szinthez. Kocsis Kata szintén egyéni csúcsot futva lett ezüst érmes 2000 m akadályon (7: 29,44 p), amelyen az idén szeretne válogatott lenni.

A hét végén a Szekszárdon tartandó Magyar Felnőtt Csapat Bajnokságon lehet újra találkozni a klub versenyzőivel, ahol Kaposvárral közös csapatban szerepelnek – tájékoztatott Csábrák János.

Forrás: bonyhad.hu – Vizin B.
Read previous post:
Close