full screen background image
Keresés
2019 január 17 - csütörtök
  • :
  • :

Csodálatos foltmunkákból nyílt kiállítás

Csodálatos foltmunkákból nyílt kiállítás

2016.05.05. Csodálatos foltmunkákból nyílt kiállítás csütörtökön az I. Béla Gimnázium Kollégiumának galériájában.

Acélosné Solymár Magdolna és meghívottai voltak a Bemutatom a barátaimat című sorozat legutóbbi kiállítás-megnyitójának vendégei. Az alkotó elmondta, húsz éve foglalkozik foltvarrással, amit kimondottan társas tevékenységnek tart. Hozzátette, hobbija kapcsán sok alkotó barátot szerzett. A kiállításra Molnár Jánosnét, Endrődi Istvánnét és Földesi Lászlónét hívta meg társkiállítónak.

Mint azt elárulta, választása azért éppen rájuk esett, mert hozzá hasonlóan ők sem tudják egészként elképzelni életüket a foltvarrás nélkül. Molnár Jánosnéról elmondta, Szekszárdon az ő nevéhez fűződik a foltvarrás. Az alkotó hozta létre a Foltvarró Mozaik Szakkört, amiből később a Szekszárd Környéki Foltvarró Egyesület kinőtte magát.

A foltvarróknak fontos küldetésük van, mégpedig, hogy igényes kézműves alkotásokat hozzanak létre, és ne tömegtermékeket gyártsanak. Emellett a foltvarrók ízlésformáló szerepe is fontos – tudatta Acélosné Solymár Magdolna. Hozzáfűzte, ezért is örül, hogy a munkákat egy kollégiumban állították ki, ahol sok fiatal látja azokat.

A tárlaton összesen 19 foltmunka látható, ezeket egy hónapig lehet megtekinteni a kollégium galériájában.

A Bemutatom a barátomat című kiállítás-sorozat szervezője Kubanek Miklós. A sorozat sajátossága, hogy a szervező által meghívott alkotók szabadon dönthetnek arról, hogy társkiállítóként, vagy a megnyitón való közreműködéshez melyik alkotó barátjukat hívják meg.

Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close