full screen background image
Keresés
2018 december 15 - szombat
  • :
  • :

Csoknyai vigaszágon, Ungvári Attila kiesett

Csoknyai vigaszágon, Ungvári Attila kiesett

2017.08.31. A paksi Csoknyai László kikapott a negyeddöntőben, így a vigaszágon folytatja szereplését, a szintén 81 kilogrammos Ungvári Attila viszont kiesett a budapesti cselgáncs-világbajnokság csütörtöki versenynapján.

2018hirdetés

A kétszeres olimpikon Csoknyai negyedik mérkőzésén a német Alexander Wieczerzakkal csapott össze, aki egy Eb-bronzzal büszkélkedhet eddig. A paksi dzsúdóst két perc elteltével ápolni kellett egy szájra ütés miatt, ám ellenfele álló helyzetben és földharcban sem tudott vele mit kezdeni – egészen az utolsó másodpercig. Amikor ugyanis már mindenki a gongszót és a hosszabbítást várta, a német egy fejen átforgatásra vazaarit kapott, így ő jutott az elődöntőbe.

A 29 éves Csoknyai a bronzéremig tartó vigaszágra került, ahol első ellenfele a délutáni programban az üzbég Davlat Bobonov lesz.

Az Eb-bronzérmes Ungvári a Grand Prix-versenyen háromszor dobogós Matteo Marconcinivel találkozott a 16 között. Az olasz ellenfél másfél perc elteltével egy cseles földre vitelre vazaarit kapott, majd az utolsó percben ismét lecsavarta a szintén 28 éves Ungvárit, így ő került a negyeddöntőbe.

“Sajnálom, hogy csak eddig jutottam, éremért jöttem, és nem volt rossz a sorsolásom” – mondta az MTI-nek Ungvári. “Furcsa módon a harmadik meccsen mozogtam a legjobban, az olasz ránehezedett a lábamra, azért nem tudtam kifordulni az első vazaariból” – mondta, hozzátéve, a hajrában már mindent egy lapra feltéve ment előre, így a második vazaarinak ebből a szempontból nem volt jelentősége.

A képen: Csoknyai a német Alexander Wieczerzak elleni küzdelem végén a budapesti cselgáncs-világbajnokság férfi 81 kilogrammos súlycsoportjában a Papp László Sportarénában 2017. augusztus 31-én. MTI Fotó: Illyés Tibor

MTI
Read previous post:
Close